Στο πλαστικό οφείλεται ο θάνατος της φάλαινας - φυσητήρα στη Σαντορίνη

Μόνο 1 στα 1000 ψάρια δεν έχει καταναλώσει πλαστικό

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες της φάλαινας φυσητήρα που εντοπίστηκε νεκρή ανοιχτά της Σαντορίνης. Σύμφωνα με τη νεκροψία, στην κοιλιά της βρέθηκαν 30 κιλά πλαστικές σακούλες.

Ο θάνατος της φάλαινας φυσητήρα που βρέθηκε νεκρή ανοιχτά της Σαντορίνης πιθανότατα να οφείλεται στην κατάποση πλαστικού.

Παθολογικά αίτια δείχνει η νεκροψία, ωστόσο, προβληματίζει τους ειδικούς και η μεγάλη ποσότητα πλαστικού στο στομάχι της φάλαινας φυσητήρα  την οποία δεν μπόρεσε να αποβάλει από το πεπτικό της σύστημά της

 «Κανένα ζώο δεν μπορεί να ζήσει με τόσο πλαστικό στο στομάχι του, και κανένα ζώο δεν μπορεί να χωνέψει τόσα διαφορετικά είδη πλαστικού. Έτσι όπως τα άλλο ζώα που βρίσκουμε νεκρά έτσι και η φάλαινα δεν μπόρεσε να ζήσει με τόσο πλαστικό», λέει ο Θοδωρής Τσιμπίδης από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».

Μπορεί 30 κιλά πλαστικό να ακούγονται πολλά για ένα θηλαστικό 7 τόνων, ωστόσο όσοι μελετούν το θαλάσσιο οικοσύστημα σπανίως εντοπίζουν δείγματα ψαριών χωρίς ίχνος πλαστικού

Μόνο 1 στα 1000 ψάρια δεν έχει καταναλώσει πλαστικό

«30 κιλά πλαστικό αναλογικά με το βάρος του ζώου δεν είναι πολλά. Είναι σοκαριστικό το νούμερο θα έπρεπε να μας σοκάρει αλλά για εμάς είναι καθημερινότητα. Στην έρευνα των ψαριών στα 1000 ψάρια, βρίσκουμε 1 χωρίς πλαστικό στο στομάχι», λέει ο Θοδωρής Τσιμπίδης.

Σοκάρουν οι εικόνες της νεκρής φάλαινας

Η φάλαινα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη

Πλαστικές συσκευασίες, πλαστικές σακούλες, πλαστικά μπουκάλια. Το πλαστικό αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Κάθε χρόνο χιλιάδες θαλάσσιοι οργανισμοί χάνουν τη ζωή τους από πλαστικά αφού χρειάζεται περισσότερο από έναν αιώνα για να διασπαστεί πλήρως.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top