Χρονιά του ελληνικού τουρισμού το 2018 – Έως 40% πάνω οι προκρατήσεις

Πρώτη η Ελλάδα και στις προτιμήσεις των Δανών επισκεπτών

Xρονιά του ελληνικού τουρισμού αναμένεται να είναι το 2018, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διεθνών τουριστικών αγορών. Ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι προκρατήσεις στα νησιά των Κυκλάδων αλλά και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο παρά το προσφυγικό.

«Έχουμε προκρατήσεις και για του χρόνου το 2019 δηλαδή. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι...» λέει ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου.

«Η κρουαζιέρα φέτος βλέπει τη μεγάλη επιστροφή των Αμερικάνων στην Ελλάδα. Η μεγαλύτερη αγορά...» επισημαίνει ο Αντώνης Στελιάτος, Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Σκαφών Τουρισμού.

Αυτή λοιπόν είναι με λίγα λόγια η εικόνα φέτος για τον ελληνικό τουρισμό, μια χρονιά γεμάτη προσδοκίες.

Οι Γερμανοί έρχονται κατά κύματα. «Πάνω από 4 εκατ. επισκέπτες περιμένουμε φέτος. Στον τομέα των πολυτελών διακοπών η Ελλάδα έρχεται δεύτερη, πίσω από τις Η.Π.Α. και μπροστά από Ιταλία και Γερμανία.

Ανοίγονται και νέες τουριστικές αγορές για τη χώρα μας

Πρώτη η Ελλάδα και στις προτιμήσεις των Δανών επισκεπτών. Το 90% όσων επισκέφθηκαν τη χώρα μας θα έρχονταν και πάλι, σύμφωνα με το κορυφαίο δανέζικο πρακτορείο Spies ενώ το 42,4% έχει επισκεφθεί τη χώρα μας πάνω από 6 φορές.

Η Ελλάδα έχει καταφέρει να ξεκλειδώσει και αγορές όπως της Ρουμανίας. Αύξηση 35% στα πακέτα των διακοπών για τη χώρα μας με αποτέλεσμα φέτος η Ελλάδα να είναι πρώτη σε ζήτηση.

«Φέτος η εικόνα δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα και οι Τούρκοι ανοίγονται από τον Μάρτιο και κλείνουν τα πακέτα τους» εξηγεί ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top