Ερείπιο το μοναδικό Γυμνάσιο της ακριτικής Κάσου

Τα παιδιά αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε αίθουσες που οι τοίχοι είναι έτοιμοι να πέσουν

Σε απόγνωση είναι γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές στην Κάσο, καθώς το μόνο Γυμνάσιο του νησιού είναι ένα ερείπιο. Όπως θα δείτε στις αποκλειστικές εικόνες του STAR τα παιδιά κάνουν μάθημα με κίνδυνο να πέσουν σοβάδες στα κεφάλια τους.

Το Γυμνάσιο μοιάζει με εγκαταλελειμμένη οικοδομή κι όμως είναι σχολείο που λειτουργεί μάλιστα λειτουργεί κανονικότατα και εκεί κάνουν μάθημα όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου της Κάσου.

Χαλάσματα και μπάζα σε κάθε γωνιά. Οι τοίχοι είναι έτοιμοι να καταρρεύσουν, οι κολώνες έχουν απογυμνωθεί και τα σίδερα από τα μπετά εξέχουν.

Το πιο παράδοξο απ' όλα είναι ότι η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου έχει διαπιστώσει την ακαταλληλότητα του μοναδικού γυμνασίου του νησιού από το 2016 και η δήμαρχος Κάσου δηλώνει πως έχει τα χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών, κάτι όμως που δεν έχει γίνει.

«Ενώ έχουμε χρήματα να κάνουμε τις επισκευές στο σχολείο λόγω ελλείψεως υπηρεσιών δεν μπορούμε να κάνουμε διαγωνισμό. Ζητήσαμε αμέσως από την περιφέρεια δεδομένου ότι έχουμε το παγκόσμιο φαινόμενο ο δήμος της Κάσου  να μην έχει καμία υπάλληλο για 3 χρόνια», δήλωσε στο Star η δήμαρχος Μαίρη Σορώτου Τσακνάκη.

«Μας αξίζει ένα καλύτερο σχολείο», γράφουν στα πανό οι κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας πως τα παιδιά τους δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top