Σπείρα εργαζομένων κατέκλεψε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Η αυτοκτονία 47χρονης που ξεσκέπασε το σκάνδαλο

«Κάντε το να φαίνεται σωστό, γυρισμός για μένα δεν υπάρχει»

Πάγωσε η κοινωνία της Αλεξανδρούπολης πριν από ενάμιση χρόνο, στην είδηση ότι μια μητέρα 47 ετών, που εργαζόταν ως ταμίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, αυτοπυρπολήθηκε 500 μέτρα από το σπίτι της, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η αυτοκτονία της ανέδειξε υπεξαίρεση στο ταμείο του νοσηλευτικού ιδρύματος, ύψους σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ, όπως αναφέρεται και στο πόρισμα των ελεγκτών του Δημοσίου.

«Η ταμίας εκμεταλλευόμενη τις γνώσεις της, την εμπειρία της, την έλλειψη ελέγχου από τους προϊσταμένους της και την έλλειψη λογιστικής υποστήριξης από εξωτερικό συνεργάτη, προέβη σε μια σειρά παράνομων ενεργειών προκειμένου να οικειοποιηθεί χρήματα του νοσοκομείου» αναφέρει το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ.

Οταν ξεκίνησε η έρευνα, η ταμίας μετατέθηκε στην κίνηση ασθενών, αλλά δεν έδωσε το "παρών". Έστειλε όμως με το κινητό της, ένα σιβυλλικό μήνυμα σε συναδέλφους της:

«Κάντε το να φαίνεται σωστό, γυρισμός για μένα δεν υπάρχει».

Την επομένη άφησε σημείωμα στον σύζυγό της, λίγες ώρες πριν βρεθεί απανθρακωμένο το πτώμα της:

«Πρόσεχε τα παιδιά μας. Μην πιστέψεις τίποτα από όσα μου καταλογίζουν».

«Οι υπάλληλοι του νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι υπήρχε πρόβλημα και ξεκίνησε έρευνα. Ξεκινώντας η έρευνα, η υπάλληλος, η οποία ενεχόταν σε αυτό, η ταμίας, αυτοκτόνησε» δήλωσε ο Δημήτρης Αδαμίδης, διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με το πόρισμα, φέρεται να ενέχονται στην υπόθεση άλλοι έξη εργαζόμενοι και στελέχη.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top