Αναβολή πήρε η απόφαση για την έκδοση του «Mr Bitcoin» - Ο Ρώσος χάκερ κατηγορείται για ξέπλυμα 6 δις δολαρίων

Πρότεινε δυο νέους μάρτυρες που θα κληθούν από τον Άρειο Πάγο

Αναβολή πήρε η έκδοση του "Mr. Bitcoin"

Για τις 6 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε στον Άρειο Πάγο το ζήτημα της έκδοσης ή μη του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ στις ΗΠΑ, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα 6 δις δολαρίων, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας ανταλλαγής νομισμάτων (bitcoin).

Πρόκειται για τον αποκαλούμενο «βασιλιά» του bitcoin, για την έκδοση του οποίοι ερίζουν ΗΠΑ και Ρωσία.

Η απουσία δυο κομβικών μαρτύρων οδήγησε στην αναβολή καθώς ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, εκ των συνηγόρων του 38χρονου Ρώσου, ο οποίος ήταν παρών -με μεταφραστή- στο ανώτατο δικαστήριο, είπε πως δεν ήταν δυνατό να παραστούν σήμερα δυο μάρτυρες σημαντικοί για τη θέση του Βίνικ: Ο Ιβάν Ταρτάνικοφ, υπάλληλος κρατικών σιδηροδρόμων στη Ρωσία, αλλά και ο Σεργκέι Μάιζους, ο οποίος έχει καταθέσει αγωγή στην Κύπρο κατά του εκζητούμενου Βίνικ, ισχυριζόμενος ότι είναι ο ιδιοκτήτης της κυριότερης εκ των εταιρειών που διακινεί το χρήμα.

Ήδη το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έχει συναινέσει στο αίτημα της Ρωσίας (είχε συναινέσει και ο κατηγορούμενος)  να εκδοθεί εκεί για απάτη 10.000 ευρώ ενώ το ίδιο είχε πράξει και στο αίτημα των ΗΠΑ. Αν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει τελικά να εκδοθεί στις ΗΠΑ τότε την απόφαση θα πάρει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top