Μαγεία, θέαμα και ρεκόρ στο απέραντο γαλάζιο της Αμοργού

Έπεσε η αυλαία του πρώτου διεθνούς τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης

Έπεσε απόψε, Κυριακή, η αυλαία του πρώτου διεθνούς τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης στην Αμοργό, στη θάλασσα που ενέπνευσε την περίφημη ταινία Απέραντο Γαλάζιο. Στο τουρνουά πήραν μέρος σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο και σημειώθηκαν σπουδαία ρεκόρ.

Παγκόσμιοι πρωταθλητές και κορυφαίοι Έλληνες δύτες καταδύθηκαν με μία ανάσα στα νερά της Αγίας Άννας της Αμοργού, κάτω από το μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, εκεί που πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας-σταθμός για την ελεύθερη κατάδυση, «Απέραντο Γαλάζιο»

Η μαγεία του βυθού και το υπέροχο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας της Αμοργού ενέπνευσαν τους πρωταθλητές, που καταδύθηκαν μέχρι και σε εκατό μέτρα βάθος.

Και οι Έλληνες δύτες, όμως, τα πήγαν περίφημα, αφού κατέρριψαν πανελλήνια ρεκόρ. Το ίδιο, κορίτσια κι αγόρια, από την Κύπρο και την Τουρκία.

Παρά τον ανταγωνισμό, ωστόσο, όλοι μαζί, σαν μια παρέα, βοηθούσαν και πρόσεχαν ο ένας τον άλλο, προσφέροντας ανεπανάληπτο θέαμα.

Αδρεναλίνη, δυνατές συγκινήσεις και θεαματικές εικόνες πρόσφεραν και κατά το διάστημα της προετοιμασίας για τον αγώνα.

Δεν έλειψαν και οι βόλτες με το ταχύπλοο, για να γνωρίσουν το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας της Αμοργού, πριν βουτήξουν.

Τη διοργάνωση τίμησε με την παρουσία του ο πρωταγωνιστής του «Απέραντου Γαλάζιου», Ζαν Μαρκ Μπαρ, ο οποίος έβγαλε φωτογραφίες στην Αμοργό με όμορφες θαυμάστριές του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top