Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο! Στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους ΦΩΤΟ

Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Σε ύφεση είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στις Ορθονιές Ζακύνθου, σημαίνοντας συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Όλη νύχτα οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να ελέγξουν τις φλόγες που έκαψαν πάνω από  1.000 στρέμματα πευκοδάσους και απείλησαν κατοικημένες περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Στις φλόγες η Ζάκυνθος! Ανεξέλεγκτη φωτιά έχει κάνει στάχτη 1.000 στρέμματα πευκοδάσους

Σύμφωνα με το imerazante στο νησί έφτασαν πυροσβεστικές ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς. Μέχρι και με το τελευταίο δρομολόγιο της ακτοπλοϊκής γραμμής Κυλλήνης – Ζακύνθου έφτασαν συνολικά εννέα πυροσβεστικά οχήματα από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία με περίπου 20 πυροσβέστες.

Έφτασαν επίσης δύο πεζοπόρα τμήματα από την 6η ΕΜΑΚ Πατρών με 9 άτομα έκαστο, ώστε να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Παράλληλα χθες από αέρος επιχειρούσαν εναέρια μέσα. Στις δυνάμεις κατάσβεσης προστέθηκαν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL από την Κεφαλονιά, 2 αεροσκάφη Canadair από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας στη γειτονική Ηλεία κι ένα ακόμα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Τέλος το πρωί με το πρώτο δρομολόγιο από Κυλλήνη έφτασαν από τη Β. Ελλάδα άλλα οκτώ οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων, ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top