Ληστείες πυροβολισμοί  και διακίνηση ναρκωτικών συνθέτουν το παζλ του τρόμου στο  κέντρο της Αθήνας. Μπροστά στην κάμερα του STAR αστυνομικοί συλλαμβάνουν καταζητούμενους στην Ομόνοια.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα από τα δεκάδες που σημειώνονται κάθε νύχτα στο πολύπαθο  κέντρο της Αθήνας. Ο φόβος είναι αυτός που βασιλεύει. Περιοχές που πριν από δεκαετίες ήταν κόσμημα τώρα θεωρούνται ανασφαλείς…Ομόνοια, Κυψέλη, Πλατεία Αττικής, Άγιος Παντελεήμονας είναι πια επικίνδυνες περιοχές με αλισβερίσια ναρκωτικών, ληστείες ακόμα και βιασμούς .

Όλοι οι δρόμοι είναι έρημοι. Ακόμα και όσοι αναγκάζονται να κυκλοφορήσουν στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι  ποτέ μονοί τους .Για λόγους ασφαλείας παίρνουν κάποιον μαζί τους.

Οι κλήσεις στην αστυνομία πέφτουν βροχή και αυτό γίνεται κάθε βράδυ. Στη  λεωφόρο  Γαλατσίου οι κάτοικοι αναστατωμένοι καλούν σε βοήθεια. Μπροστά στα μάτια τους ένας άνδρας κακοποίησε σε είσοδο πολυκατοικίας μια γυναίκα.

Οι κάτοικοι κάνουν ότι μπορούν για να προστατευθούν. Έχουν  φθάσει μάλιστα στο σημείο να τοποθετούν κάμερες για να ελέγχουν τα σπίτια τους.