Καθημερινά θρηνούμε νεκρούς στην άσφαλτο και η κυβέρνηση μειώνει 50% τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ!

Τα νέα μέτρα με παραδείγματα

Την ώρα που η Ελλάδα είναι ακόμη συγκλονισμένη από το δυστύχημα στην Εθνική Οδό και μέσα σε διάστημα 6 ημερών έχασαν την ζωή τους 9 συνάνθρωποί μας, η κυβέρνηση  εξετάζει τη...  μείωση των προστίμων για πολλές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι αλλαγές, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών Νίκο Μαυραγάνη, έχουν ήδη συζητηθεί στην αρμόδια για την οδική ασφάλεια διακομματική επιτροπή της Βουλής. 

Η ελληνική κυβέρνηση πάει αντίθετα στο ρεύμα σημειώνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας μεταφορών. «Η μείωση των προστίμων στέλνει  εντελώς λάθος μήνυμα. Καλούμε την ελληνική Κυβέρνηση  να αναθεωρήσει την απόφασή της», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τι θα προβλέπουν τα νέα μέτρα;

Mείωση ως και 50% σε σειρά παραβάσεων του Κώδικα, αλλά και εισαγωγή κοινωνικών κριτηρίων. Οι παραβάτες οδηγοί δηλαδή θα πρέπει να έχουν  διαθέσιμο  το εκκαθαριστικό της εφορίας, ώστε ανάλογα με το εισόδημά τους, να επιβάλλεται και το πρόστιμο.

Για παράδειγμα για την χρήση κινητού το πρόστιμο είναι 100 ευρώ. Αν μειωθεί στο μισό, τότε με την ευνοϊκή ρύθμιση της πληρωμής εντός 10 ημερών, θα φτάνει τα 25 ευρώ.

Επίσης,θα θεσπιστεί και η κοινωνική εργασία ως πρόστιμο, κάτι όμως που δεν έχει διευκρινιστεί πως ακριβώς θα εφαρμοστεί.

Τι γίνεται στα προηγμένα κράτη;

«Παρακολουθείς σεμινάρια στα οποία ενημερώνεσαι για τις επιπτώσεις της ταχύτητας, μαθαίνεις τι σημαίνει κράνος ή ζώνη ασφαλείας», είπε ο συγκοινωνιολόγος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας, Σ.Ευσταθιάδης στο Star.

Να σημειωθεί ότι σε παραβάσεις, όπως το κόκκινο ή παραβίαση του στοπ, τα πρόστιμα δεν θα αλλάξουν, ακόμη και αν ο παραβάτης είναι άνεργος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top