Συναγερμός έχει σημάνει και πάλι στην κρατική μηχανή για την αντιμετώπιση του νέου κύματος πολικού ψύχους που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το απόγευμα της Πέμπτης.

Ολόκληρος ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν από τον χιονιά, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι θερμοκρασίες θα φτάσουν ακόμα και τους -15 βαθμούς Κελσίου.

«Το κύριο μέλημα και ο σχεδιασμός μας είναι οι βασικοί κεντρικοί άξονες, οι κεντρικοί δρόμοι, να παραμείνουν ανοιχτοί. Είμαι βέβαιος και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά», είπε στο Πρακτορείο Fm, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκης και πρόσθεσε:

«Σε περίπτωση εγκλωβισμού αυτοκινήτου σε δύσκολες συνθήκες, σε κάθε περίπτωση ο οδηγός θα πρέπει να παραμείνει στο αυτοκίνητο, αν μπορέσει να μετακινηθεί στο δεξιό μέρος του δρόμου και να καλέσει σε βοήθεια, είτε το 100 -Τροχαία και Ελληνική Αστυνομία, είτε το 199 -Πυροσβεστική».

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για επικείμενα έντονα καιρικά φαινόμενα και να λαμβάνουν οδηγίες αυτοπροστασίας μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, civilprotection.gr.

Tags: