Όταν έρθει η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα…

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Η Ελένη Τσαγκά έγραψε…

Για άλλη μία φορά υπέγραψε σημεία και τέρατα. Είπε ναι σε όλα, έδωσε ότι είχε και δεν είχε, υποθήκευσε -πάλι- τη δημόσια περιουσία, μείωσε -πάλι- τις συντάξεις, μείωσε -πάλι- το αφορολόγητο, συμφώνησε στη συνέχιση της λιτότητας, της εξαθλίωσης, των νέων δυσβάσταχτων μέτρων κτλ κτλ… και όλα αυτά μέσα στο πολυνομοσχέδιο. Δηλαδή το τέταρτο μνημόνιο, που κατατέθηκε, συζητήθηκε και ψηφίστηκε χαλαρά χωρίς  -σχεδόν- καμία λαϊκή αντίδραση, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι… πορείες και συγκεντρώσεις πέρασαν στα ψιλά, οι διαμαρτυρίες κοινωνικών ομάδων και επαγγελματιών είναι σαν να μην έγιναν… όλα ομαλά, όλα βατά, σαν τα θέματα στις Πανελλήνιες… ΓΙΑΤΙ? Μα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δάσκαλος στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης… στον αποπροσανατολισμό του εχθρού. Γιατί για εκείνον εχθρός -όπως όλα δείχνουν- είναι ο λαός…. Είμαστε εμείς…

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μάστερ, είναι ο ένας και μοναδικός, στην τέχνη να κατασκευάζει ξαφνικά και από το πουθενά άλλα πεδία αντιπαράθεσης για να τραβήξει την προσοχή σε θέματα δημοφιλή μεν, λιγότερο σημαντικά δε, από την περαιτέρω φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των Ελλήνων… Είναι τυχαίο λοιπόν που η συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων ήρθε τις ημέρες της ντροπής; Τις ημέρες που ψηφιζόταν το τέταρτο μνημόνιο; Είναι τυχαίο που ο κόσμος κατέβαινε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για τη Μακεδονία, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία περνούσε νέα αντιλαϊκά μέτρα εναντίων των πολιτών; Είναι τυχαίο που ο κόσμος εξοργιζόταν με την τρέλα που πουλάνε τόσο άνετα και επιτυχημένα οι ΑΝΕΛ; Είναι άραγε τυχαίες οι ανακοινώσεις στήριξης, που έρχονταν πανταχόθεν από τους Ευρωπαίους για την «επιτυχημένη» συμφωνία;… Είναι τυχαία η ενασχόληση όλων με το Σκοπιανό; Με κάτι σχεδόν τελειωμένο, με κάτι που έχει ήδη συμφωνηθεί; Με κάτι που άλλοι, προγενέστεροι, έχουν ήδη αποφασίσει;

 

Δικαιωματικά λοιπόν αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ένα μεγάλο, ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ! Τι να πουν μπροστά του, ΠΑΣΟΚοι και Λαλιώτηδες… εδώ μιλάμε για επιστήμη. Για μάστερ, για κορυφή, για χαρισματική ηγεσία, για ύψιστη τέχνη. Ακόμα και ο Νόαμ Τσόμτσκι θα έβγαζε το καπέλο μπροστά στην τεχνική του κυβερνώντος κόμματος. Γιατί ΜΟΝΟ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει με επιτυχία να πυροβολεί τους πολίτες με διασκεδαστικές αλλά ασήμαντες λεπτομέρειες όπως η συμπεριφορές στελεχών του. Να δημιουργεί ή να υπενθυμίζει θέματα και μετά να τα λύνει, όπως το Σκοπιανό. Να πετυχαίνει μαλθακή-παιδική αντίδραση από τους πολίτες σε ότι και να τους λέει, με το να τους απευθύνεται σαν να είναι μωρά, όπως η συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ! Να εφαρμόζει άριστα την τεχνική αντικατάστασης της εξέγερσης, με την ενοχή. Και πετυχαίνει να αισθάνονται οι Έλληνες όχι μόνο υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν, αλλά και να απαξιώνουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους, να αυτοενοχοποιούνται και τελικά να μην αντιδρούν.  Μπράβο στην παρέα του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τους Έλληνες να αρέσκονται στην μετριότητα και ακόμα πιο κάτω. Να είναι χαρούμενοι που απλά έχουν να φάνε… και σήμερα. Και μην ξεχάσουμε και το κερασάκι στην Τούρτα: τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση!!!!! Που είμαι σίγουρη πως όταν έγιναν σύσσωμο το κυβερνητικό επιτελείο ζητωκραύγασε και γιόρτασε με σαμπάνιες και τσιπουρομεζέδες... για να μην ξεχάσουν και τις αριστερές τους συνήθειες.  Εξου και η άμεση αντίδραση Τζανακόπουλου. Πιο γρήγορα πεθαίνεις. Και μετά ακολούθησε καταδίωξη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και θρίλερ με την σύλληψη του…Λες και δεν ξέραμε ότι είναι φασιστάκια. Τώρα το μάθαμε και πέσαμε από τα σύννεφα.

 Για άλλη μια φορά λοιπόν μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ! Ειλικρινά και χωρίς καμία ειρωνεία, αξίζει όλα τα εύσημα και τα βραβεία. Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει. First we take Manhattan, then we take Berlin… ονειρεύεται η ηγεσία του. Ας μην ξεχνά όμως πως μετά την χειραγώγηση, νομοτελειακά, ακολουθεί η αφύπνιση του κοιμωμένου… με τις συνέπειες της...   Αυτό να το έχουν υπόψη τους όλοι οι εμπλεκόμενοι…  Και να προετοιμαστούν για την ώρα του Γιάννη Βαλαώρα!

ΥΓ: και που ‘στε… ας πει κάποιος στο δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά να μην ασχοληθεί με το Αλβανικό… ούτε με το Κυπριακό… ούτε με το Ελληνοτουρκικό… please.!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top