Ψαρονέφρι Σοτέ με Πουρέ Γλυκοπατάτας και Σάλτσα Βουτύρου με Φασκόμηλο και Φουντούκια

Ψαρονέφρι Σοτέ με Πουρέ Γλυκοπατάτας και Σάλτσα Βουτύρου με Φασκόμηλο και Φουντούκια

Υλικά

  • Ψαρονέφρι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Κόλιανδρος
  • Σκόρδο
  • Θυμάρι φρέσκο
  • Γλυκοπατάτα
  • Ginger
  • Βούτυρο
  • Κύμινο
  • Φουντούκια
  • Βούτυρο
  • Φασκόμηλο
  • Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την τρίβουμε στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά, σε μία μπασίνα. Τρίβουμε με το ζέστερ το ginger μέσα στη γλυκοπατάτα.
  2. Βάζουμε στο κατσαρολάκι μας βούτυρο. Όταν αυτό λιώσει θα πρέπει να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας. Έπειτα, ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο.
  3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο την τριμμένη γλυκοπατάτα και το ginger. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγο νερό για να βοηθήσουμε τον βρασμό.
  4. Αφού βράσει η γλυκοπατάτα μας, την αδειάζουμε σε έναν δοσομετρητή και την χτυπάμε με το μπίμερ μέχρι να γίνει πουρές. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο όσο ο πουρές μας είναι ζεστός για να γυαλίσει. Περνάμε από σίτα τον πουρέ μας.
  5. Λαδώνουμε ελαφρά το ψαρονέφρι, το αλατίζουμε και το πασπαλίζουμε παντού με γλυκιά πάπρικα και ξερό τριμμένο κόλιανδρο.
  6. Τοποθετούμε το τηγάνι μας πάνω στη φωτιά, ρίχνουμε λίγο λάδι. Αφού κάψει το λάδι, βάζουμε μέσα το ψαρονέφρι μας και το ψήνουμε από όλες τις πλευρές, γυρίζοντάς το με μία τσιμπίδα. Θα πρέπει να πάρει ωραίο χρώμα και να κάνει κρούστα (θωράκισμα).
  7. Τοποθετούμε πάνω στο ψαρονέφρι θυμάρι και μία σκελίδα σκόρδο και βάζουμε το τηγάνι με το ψαρονέφρι στον φούρνο στους 200ο C για 10-14 λεπτά.
  8. Βάζουμε μία χούφτα φουντούκια στο τηγάνι μας, τα αφήνουμε να σοταριστούν και ρίχνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει, αλλά προσέχουμε να μην καεί. Ρίχνουμε μέσα το φασκόμηλο, το ξύσμα λεμονιού και κλείνουμε την εστία μας.

Σύνθεση Πιάτου

Βήμα πρώτο: Τοποθετούμε μία γεμάτη κουταλιά πουρέ στο πιάτο μας και με τη βοήθεια μίας χτένας δημιουργούμε το σχέδιο με τις γραμμές. Bήμα δεύτερο: Κόβουμε το ψαρονέφρι μας και τοποθετούμε δύο κομμάτια από αυτό στο πιάτο μας. Bήμα τρίτο: Προσθέτουμε επτά φουντούκια, τέσσερα φύλλα φασκόμηλου και μία κουταλιά της σούπας σάλτσα βουτύρου. Bήμα τέταρτο: Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.

No Replies to "Ψαρονέφρι Σοτέ με Πουρέ Γλυκοπατάτας και Σάλτσα Βουτύρου με Φασκόμηλο και Φουντούκια"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.