Μάγκυ Ταμπακάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε, αν και για ένα διάστημα 5 χρόνων έζησε στην Αμερική. Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση και έχει μάστερ στις Διεθνείς Σχέσεις. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά.

Αν και θυμάται τον εαυτό της από πάντα να μαγειρεύει, η γνωριμία με τον Ιταλό σύζυγό της, η απόκτηση του γιου της και η παραμονή της στην Ιταλία, έγιναν αφορμή για να ανακαλύψει τι σημαίνει ουσιαστικά μαγειρική, τι σημαίνει πάθος για την κουζίνα, αγάπη, δημιουργικότητα. Η κουζίνα έγινε ο ζωτικός της χώρος και το 2016 αποφάσισε να και παρακολουθήσει τα πρώτα της ερασιτεχνικά σεμινάρια μαγειρικής ώστε αυτό το πάθος να το αξιοποιήσει.

Ο καθηγητής της πίστεψε πολύ στις δυνατότητές της και συνεργάστηκε μαζί του στη διοργάνωση θεματικών dinner parties στο εστιατόριο του. Τον Απρίλιο του 2016 δήλωσε συμμετοχή στο ιταλικό MasterChef όπου και έφτασε μια ανάσα πριν την τελική 20αδα, ανάμεσα σε 25.000 συμμετοχές!

Ύστερα από αυτήν την εμπειρία, αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με τη μαγειρική και κάνει εγγραφή στην «Accademia Italiana Chef» όπου και πήρε το δίπλωμά της ως επαγγελματίας μαγείρισσα. Πραγματοποίησε την πρακτική της στο εστιατόριο «Essenza», που βρίσκεται σε μια κωμόπολη έξω από τη Ρώμη και είναι στον οδηγό Michelin. Αυτή η εμπειρία της έμαθε πολλά, όπως πως να χειρίζεται με σεβασμό την πρώτη ύλη, πώς να συνδυάζει γεύσεις και υλικά φαινομενικά αταίριαστα, πώς να λειτουργεί σαν «στρατιώτης». Η άριστη συνεργασία της με τον σεφ του «Essenza» όμως διακόπτεται καθώς για οικογενειακούς λόγους πρέπει να μετακομίσει στην Ελλάδα. Λίγο μετά την άφιξη της στην Ελλάδα, βρίσκει δουλειά στην εταιρία catering του σεφ Χριστόφορου Πέσκια και ταυτόχρονα ασχολείται με τη διοργάνωση μικρών private events στην Αθήνα και το εξωτερικό.

Στη συνέχεια πήρε μέρος στο MasterChef 2, όπου και έδειξε τη δυναμική της σε μια επαγγελματική κουζίνα και το μαγειρικό της ταλέντο, κερδίζοντας μάλιστα για μια δημιουργία της το «Silver Award» και το έπαθλο των 10.000 ευρώ! Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς μάλιστα ενθουσιάστηκε με τη γεύση του πιάτου της και ζήτησε την άδειά της για να το εντάξει στο μενού του εστιατορίου του.

No Replies to "Μάγκυ Ταμπακάκη"