Φρέσκα Ravioli Γεμιστά με Αρνίσιο Κιμά, Αυγολέμονο με Lemongrass, Προσούτο και Σπανάκι

Φρέσκα Ravioli Γεμιστά με Αρνίσιο Κιμά, Αυγολέμονο με Lemongrass, Προσούτο και Σπανάκι

Υλικά

  • Φρέσκια ρίγανη
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 2 ολόκληρα αυγά
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. λεμόνι
  • 1 τχ. lemongrass
  • 30 γρ. corn flour
  • 650 γρ. ζωμός κότας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. κιμάς αρνίσιος
  • ½κ. γλ. σουμάχ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κρόκος αυγού
  • Πάπρικα
  • Τσάιβς
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • Λάδι
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο
  • Άνηθο
  • Προσούτο
  • Σπανάκι

Εκτέλεση

  1. Σκεπάζουμε και κλείνουμε προσεκτικά τα ravioli μας, ώστε να μην έχουν αέρα και με τη βοήθεια του μεγάλου τσέρκι τα κόβουμε. Τέλος, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι σχηματίζουμε περιφερειακά τα ravioli μας.
  2. Κόβουμε το lemongrass σε κομματάκια.
  3. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το ζωμό και ρίχνουμε μέσα το lemongrass και το χυμό από λεμόνι και αφήνουμε να αρωματιστεί ο ζωμός.
  4. Παίρνουμε μια μπασίνα και ρίχνουμε μέσα το corn flour και τους κρόκους από τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα φουέ.
  5. Σουρώνουμε σε μια κανάτα τον ζωμό μας και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα ξανά στο κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην ψηθεί το μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς. Ανάβουμε ξανά το μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό. Σβήνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  7. Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο μέχρι να δέσει.
  8. Όταν το φύλλο μας είναι στο επιθυμητό πάχος, σχηματίζουμε με ένα τσέρκι στρογγυλά κομμάτια, χωρίς να κόψουμε το ζυμάρι μας και αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου όλη την επιφάνεια με αυγό.
  9. Τοποθετούμε πάνω στα σχηματισμένα στρογγυλά κομμάτια ένα μικρότερο τσέρκι και γεμίζουμε με τον κιμά.
  10. Bράζουμε σε αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά και αφαιρούμε αφού επιβεβαιώσουμε ότι έχουν βράσει σωστά τα ζυμαρικά μας.
  11. Τοποθετούμε τις φέτες από το προσούτο σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και το βάζουμε στον φούρνο στους 150ο C . Παρακολουθούμε μέχρι να το προσούτο να γίνει τραγανιστό.
  12. Κόβουμε σε λωρίδες το σπανάκι και παράλληλα σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε λίγο λάδι. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε μέσα στο τηγανάκι το σπανάκι και το σοτάρουμε.

Σύνθεση Πιάτου

Βήμα πρώτο: Βάζουμε το raviolo στο κέντρο του πιάτου και τοποθετούμε το σπανάκι γύρω γύρω. Βήμα δεύτερο: Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και άνηθο, το προσθέτουμε στο λαδολέμονο και σερβίρουμε προσεκτικά στο πιάτο μέχρι να καλύψουμε το raviolo. Βήμα τρίτο: Τρίβουμε το τραγανιστό προσούτο πάνω από το αυγολέμονο, ρίχνουμε λίγο σουμάχ και στο τέλος προσθέτουμε τις φύτρες.

No Replies to "Φρέσκα Ravioli Γεμιστά με Αρνίσιο Κιμά, Αυγολέμονο με Lemongrass, Προσούτο και Σπανάκι"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.