Mille-Feuille «Κεραυνός»

Mille-Feuille «Κεραυνός»

Υλικά

  • 3 φύλλα κρούστας ΚΑΝΑΚΗ
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. corn flour
  • 3 τμχ κάψουλες βανίλιας
  • Βρώσιμη σκόνη χρυσού

Εκτέλεση

  1. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και τοποθετούμε πάνω της προσεκτικά τα κομμένα φύλλα κρούστας και αλείφουμε πάλι με το λιωμένο βούτυρο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως πριν. Στρώνουμε πάνω από αυτά άλλη μια λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε άλλη μια λαμαρίνα για βάρος πριν τα βάλουμε στον φούρνο.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το corn flour και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
  3. Πριν ζεσταθεί τελείως το γάλα παίρνουμε περίπου το ¼ και το ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε καλά.
  4. Μόλις το γάλα ξεκινήσει να βράζει στη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε διαρκώς με το μίξερ χειρός μέχρι η κρέμα να δέσει.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις κάψουλες βανίλιας και ανακατεύουμε.
  6. Μεταφέρουμε και απλώνουμε την κρέμα μας σε ένα ταψάκι, και τοποθετούμε μεμβράνη, η οποία εφάπτεται της επιφάνειας της κρέμας. Αφήνουμε την κρέμα μας στην άκρη να κρυώσει λίγο πριν την βάλουμε στο ψυγείο.
  7. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  8. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια με το μείγμα του βουτύρου. Τοποθετούμε πάνω από αυτό ακόμα ένα φύλλο κρούστας και αλείφουμε επίσης σε όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε και το τρίτο και τελευταίο φύλλο κρούστας.
  9. Τοποθετούμε πάνω στα αλειμμένα φύλλα το πατρόν με σχήμα κεραυνού και κόβουμε με το μαχαίρι (τουλάχιστον 6 τεμάχια).
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 15- 20 λεπτά. Θέλουμε να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Συναρμολόγηση Κεραυνού

Βήμα 1ο: Χτυπάμε την κρύα κρέμα μας στη γρήγορη ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει αφράτη, λεία και ομογενοποιημένη. Την μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ. Βήμα 2ο: Αφού έχουν κρυώσει τα φύλλα μας τα τοποθετούμε σε μια καθαρή επιφάνεια. Στη συνέχεια, βάζουμε προσεκτικά την κρέμα μας στα δυο φύλλα και χρησιμοποιώντας το πινελάκι αλείφουμε τη σκόνη χρυσού στο τρίτο φύλλο. Βήμα 3ο: Βάζουμε ελάχιστη κρέμα στο πιάτο για να μην γλιστρούν τα φύλλα μας. Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο και στο τέλος βάζουμε το φύλλο χρυσού πάνω πάνω.

No Replies to "Mille-Feuille «Κεραυνός»"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.