Mini Penne Rigatte με Αυγά Αχινού, Σαλάμι Λευκάδος, Μοσχολέμονο και Αυγοτάραχο

Mini Penne Rigatte με Αυγά Αχινού, Σαλάμι Λευκάδος, Μοσχολέμονο και Αυγοτάραχο

Υλικά

  • Ζυμαρικά Barilla Mini Penne Rigate
  • Σαλάμι Λευκάδος
  • Σκόρδο
  • Πιπεριά τσίλι
  • Μοσχολέμονο
  • Αυγά αχινού
  • Μάραθο
  • Σχοινόπρασο
  • Γραβιέρα Κρήτης
  • Αυγοτάραχο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά και περιμένουμε να βράσει το νερό.
  2. Μόλις βράσει το νερό αλατίζουμε και ρίχνουμε μέσα τις πέννες. Τις βράζουμε για 5 λεπτά. Μόλις βράσουν τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, ενώ κρατάμε το νερό στην άκρη.
  3. Καθαρίζουμε το σαλάμι από τη μεμβράνη και κόβουμε 5 φέτες, τις οποίες στη συνέχεια τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  4. Κόβουμε την πιπεριά τσίλι κατά μήκος (από το κοτσάνι μέχρι την άκρη του) και στη συνέχεια κόβουμε τη μισή πιπεριά και αυτή σε κυβάκια.
  5. Ψιλοκόβουμε μια σκελίδα σκόρδο.
  6. Βάζουμε ένα τηγανάκι στη φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και μόλις αυτό κάψει ρίχνουμε μέσα το σαλάμι Λευκάδος. Το σοτάρουμε να βγάλει τα αρώματά του, προσθέτουμε το τσίλι και στη συνέχεια το σκόρδο. Μόλις το σκόρδο μας «μαραθεί», σβήνουμε με λίγο χυμό μοσχολέμονο.
  7. Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι τις πέννες μας, ρίχνουμε μια κουτάλα νερό από αυτό που έχουμε κρατήσει για να βοηθήσουμε τη σάλτσα μας να δέσει και τρίβουμε με το ζέστερ λίγη γραβιέρα μέχρι να χυλώσει.
  8. Προσθέτουμε τον αχινό και λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Ανακατεύουμε λίγο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σύνθεση Πιάτου

Σερβίρουμε στο πιάτο και στολίζουμε με λίγο μάραθο, 4 φέτες αυγοτάραχο και λίγο ξύσμα μοσχολέμονο.

No Replies to "Mini Penne Rigatte με Αυγά Αχινού, Σαλάμι Λευκάδος, Μοσχολέμονο και Αυγοτάραχο"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.