Τοποθετούμε τις τάρτες μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10 – 15’ μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το corn flour, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιών και μοσχολέμονου. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Χωρίζουμε τους κρόκους και κρατάμε τα ασπράδια στην άκρη.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους και το αυγό και τα ρίχνουμε στην κρέμα σιγά σιγά. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει το μείγμα.
Αδειάζουμε την κρέμα λεμόνι σε ένα ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει την αδειάζουμε στην τάρτα μας.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το corn flour σιγά σιγά καθώς το χτυπάμε.
Χτυπάμε τη μαρέγκα στο μίξερ χειρός δυνατά να γυαλίσει για 1 λεπτό.
Σύνθεση τάρτας για ψήσιμο
Βάζουμε κουταλιές από τη μαρέγκα μας στην τάρτα και δίνουμε χρώμα στη μαρέγκα με το φλόγιστρο.
No Replies to "Lemon Pie"