Οφειλές στη ΔΕΗ: Έρχονται διακανονισμοί με βάση… το εισόδημα

Τι πρέπει να προσέξετε

Διακανονισμοί με βάση… το εισόδημα για οφειλές σε ΔΕΗ

Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις στη ΔΕΗ μοιάζουν για πολλά νοικοκυριά με «Λερναία Ύδρα».

Εκεί που ρυθμίζεις τη μία οφειλή (κόβοντας ένα από τα εννέα κεφάλια) να σου ξεφυτρώνει άλλη. Κι αυτό παρά τις αλλεπάλληλες ρυθμίσεις τις 36 δόσεις κλπ κλπ.

Η Επιχείρηση για να μην πληρώνουν άδικα όσοι είναι συνεπείς και για να εξορθολογίσει το τρόπο διακανονισμού των οφειλών προσέλαβε σύμβουλο  με τις προτάσεις του οποίου υπολογίζει να αυξήσεις τις εισπράξεις της κατά 100 εκατομμύρια ευρώ και να μπορέσει κάποια στιγμή να «ισορροπήσει» και τις χρεώσεις της σε δικαιότερα επίπεδα.

Ο σύμβουλος με τη σειρά του έχει κατηγοριοποιήσει τους πελάτες της ΔΕΗ με βάση τα εισοδήματα τους και γενικότερα το «προφίλ» τους.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι ουσιαστικά προτείνει οι διακανονισμοί που κάνει η ΔΕΗ στους οφειλέτες της να έχουν ανάμεσα στα άλλα κριτήρια και το εισόδημα του οφειλέτη-πελάτη.

Εδώ υπάρχει όμως ένας αστερίσκος.

Ως εισόδημα δεν νοείται το πραγματικό που αποκτά κάποιος, αλλά και το τεκμαρτό.

Τι σημαίνει αυτό;

Περιουσιακά στοιχεία που έχουν τεκμήριο όπως αυτοκίνητο, σπίτι, ακίνητο γενικότερα αποτελεί τεκμαρτό εισόδημα κι όχι πραγματικό.

O σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα πρέπει να παρουσιαστεί έως τον Μάιο στους θεσμούς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top