Έκαναν χρυσές δουλειές: Πωλούσαν «μαγικό φίλτρο» που μετέτρεπε το απλό χαρτί σε δολάρια!

Η Αστυνομία έβαλε τέλος στη δράση τους

Χρυσές δουλειές έκαναν δυο πλαστογράφοι, αφού πωλούσαν το… «μαγικό φίλτρο» που μετέτρεπε το απλό χαρτί σε χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων.

Οι δράστες πήγαιναν μπροστά στο υποψήφιο θύμα έριχναν την χημική ουσία πάνω στο φύλλο, το αντικαθιστούσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί με ένα αληθινό χαρτονόμισμα και πρότειναν στη συνέχεια στο θύμα τους να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά του σε μία τράπεζα.

Μάλιστα, διαβεβαίωναν ότι ήταν δυνατόν με αυτόν τον τρόπο να κατασκευάσουν έως και 20 εκατομμύρια δολάρια σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων. Για τις «υπηρεσίες» τους ζητούσαν, όπως ακριβώς έγινε στην περίπτωση του τελευταίου τους θύματος, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5 εκατομμυρίων ρουβλιών, δηλαδή 68.000 ευρώ.

Οι δυο άντρες με καταγωγή από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ηλικίας 38 και 43 ετών συνελήφθησαν από την Αστυνομία της Ρωσίας και έτσι η… «επιχείρησή» του έλαβε τέλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top