ΑΥΤΟ είναι το εστιατόριο που οι σεφ και οι σερβιτόροι είναι… ΡΟΜΠΟΤ!

Δεν δουλεύουν άνθρωποι

​Περισσότερα από 12 ρομπότ διαθέτει ένα εστιατόριο στην Σανγκάη, τα οποία... εργάζονται εκεί ως σερβιτόροι και μάγειρες.

Το μηχανικό προσωπικό του εστιατορίου, το οποίο άνοιξε την περασμένη εβδομάδα, ξέρει να μιλάει, να χαιρετάει τους πελάτες, να σερβίρει τα πιάτα καθώς και να μαγειρεύει όλα τα φαγητά.

robot-china-470.jpg
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου είπε ότι η ιδέα για τα ρομπότ ξεκίνησε όταν η κόρη του τον παρακάλεσε να της φτιάξει ��να ρομπότ για να την βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού, μιας και η ίδια δεν ήθελε να τις κάνει.

Δύο από τα ρομπότ βρίσκονται στην υποδοχή του εστιατορίου και χαιρετούν τους πελάτες, τέσσερα σερβίρουν το φαγητό, δύο βρίσκονται στην κουζίνα και ειδικεύονται στο τηγάνισμα, ενώ τα υπόλοιπα φτιάχνουν φρέσκα ζυμαρικά.

robot-china-470-2.jpg
Τα ρομπότ-σερβιτόροι μπορούν να κινηθούν μόνο κατά μήκος μίας ευθείας διαδρομής και όταν κάποιος από τους πελάτες τα εμποδίζει, τότε εκείνα ζητούν ευγενικά να μετακινηθούν για να μπορέσουν να περάσουν.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δήλωσε ότι το «προσωπικό» του κόστισε μόλις… 4.856 ευρώ! Ανέφερ�� επίσης ότι τα ρομπότ μπορούν να καταλάβουν 40 καθημερινές φράσεις, δεν αρρωσταίνουν και δεν παίρνουν άδεια, ενώ εξήγησε πως μετά από τη δίωρη φόρτιση που χρειάζονται, μπορούν να δουλέψουν μέχρι και πέντε ώρες.

robot-china-660.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top