Νέα μείωση στους συμβασιούχους της ΕΡΤ

Κόπηκαν ακόμα 104 άτομα. Θα γίνουν μόνο 700 προσλήψεις

Ακόμα λιγότεροι από όσους αρχικά είχαν ανακοινωθεί θα είναι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου που θα προσληφθούν στην ΕΡΤ. Ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα προκηρυχθούν θέσεις για 804 άτομα, τελικά το τελευταίο ΔΣ αποφάσισε να περικόψει κι άλλο τον αριθμό και να προσλάβει μόνον 700.

Σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη, το κόστος από τις προσλήψεις θα έφτανε τα 32 εκατ. ευρώ ενώ μετά τη νεότερη απόφαση θα περιοριστεί στα 27 εκατ. ευρώ. Όπως έγινε γνωστό, οι 700 αυτοί συμβασιούχοι αφορούν συνολικά διοικητικό προσωπικό, τεχνικούς και δημοσιογράφους και όχι μόνο έναν συγκεκριμένο κλάδο.

Το νέο αίτημα του ΔΣ της ΕΡΤ θα σταλεί στα αρμόδια όργανα για την έκδοση Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου. Μ’ αυτά και μ’ αυτά πάντως, η σεζόν ξεκινά και οι συμβασιούχοι δεν έχουν ξαναπιάσει δουλειά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές αρρυθμίες στον προγραμματισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top