Επανάσταση: Δωρεάν wi-fi στο μετρό και τα λοιπά μέσα μεταφοράς

Εξαγγέλθηκε και θα είναι σύντομα πραγματικότητα στην Αθήνα

Ελεύθερο ασύρματο δίκτυο ίντερνετ θα αρχίσει να λειτουργεί μέσα στους επόμενους μήνες στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας, αρχής γενομένης από το Μετρό. Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση θα λειτουργεί όχι μόνο πάνω ή μέσα στους σταθμούς αλλά ακόμη και μέσα στις... σήραγγες.

Στην αρχή η υπηρεσία δωρεάν wi-fi θα παρέχεται σε επίπεδο οδού και σταθμού με προοπτική μελλοντικά αυτό να γίνεται και στη σήραγγα όπου κινούνται οι συρμοί του μετρό. Το δίκτυο σιγά - σιγά θα επεκταθεί και σε όλες τις στάσεις των αστικών λεωφορείων, των τρόλεϊ, του τραμ και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι το κόστος της εφαρμογής αυτής εκτιμάται ότι είναι πολύ μικρό συγκριτικά με τα αποτελέσματα, ενώ ακόμα επισήμανε ότι θα το αναλάβουν οι συγκοινωνιακοί φορείς και ο καθένας εξ' αυτών με διαγωνιστική διαδικασία θα μπορεί να επιλέξει τον πάροχο με τον οποίο θα συνεργαστεί...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top