Τριανταπέντε δημοσιογράφοι όμηροι του Καντάφι κινδυνεύουν

Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις μάχονται να τους σώσουν

Τριανταπέντε δημοσιογράφοι όμηροι του Καντάφι κινδυνεύουν

Βασανιστικά κυλούν τα λεπτά για τους 35 ξένους δημοσιογράφους που κρατούνται όμηροι στο 5άστερο ξενοδοχείο Rixosστην Τρίπολη ενώ οι αντικαθεστωτικοί μάχονται για να τους σώσουν από τα πυρά του Καντάφι. Εδώ και τέσσερις περίπου ημέρες οι άνδρες του Λίβυου ηγέτη εμποδίζουν τους ρεπόρτερ και τους φωτογράφους να φύγουν από το ξε��οδοχείο.

Ο ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters ανέφερε ότι ακούγονται πυρά όπλων μικρών διαμετρημάτων αλλά και αντιαεροπορικά πυροβόλα, που χρησιμοποιούνται και από τις δύο πλευρές για να πλήττονται στόχοι στο έδαφος.


Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι χρησιμοποιούνταν επίσης εκτοξευτές οπλοβομβίδων, όλμοι και άλλα βαρέα όπλα.

Οι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους βρίσκονται στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου, περίπου 1 χλμ. από το αρχηγείο του Καντάφι.


Οι δημοσιογράφοι, φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα που αναγράφουν press καθώς και κράνη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δημοσιογράφος του BBC Matthew Price, περιέγραψε τα όσα συμβαίνουν ως «η πολιορκία του Rixos».


«Είναι απελπιστική η κατάσταση ειδικά όταν μας έγινε ξεκάθαρο ότι δεμ μπορούμε να φύγουμε από το ξενοδοχείο….»

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται μάχες σε μια περιοχή στο νότιο τμήμα της Τρίπολης, όπου, σύμφωνα με τους εξεγερμένους, «ενδέχεται» να κρύβεται ο Μουαμάρ Καντάφι.


Οι εξεγερμένοι πιστεύουν ότι ο συνταγματάρχης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρωτεύουσα ή σε κάποιο από τα προάστιά της.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top