Πραγματικά reality επιβίωσης που δεν έχουν έρθει στην ελληνική TV!

Νομίζατε ότι το να τρως καρύδα ανά δύο μέρες είναι δύσκολο;

Νομίζατε ότι το να τρως καρύδα ανά δύο μέρες είναι δύσκολο; Ότι το να κάνεις μπάνιο μία φορά τον μήνα δημιουργεί πρόβλημα; Ή μήπως ότι είναι φρικτό το να κοιμάσαι παρέα με τα ποντίκια; Ούτε καν! Αν δείτε τις δοκιμασίες που περνούν οι παίκτες σε reality επιβίωσης του εξωτερικού, τότε οι θυσίες των Survivors θα σας φανούν παιχνιδάκι. 

«The Island with Bear Grylls»

Το παιχνίδι επιβίωσης «The Island with Bear Grylls» του αγγλικού σταθμού Channel 4 είναι ένα σκληρό ριάλιτι! Οι παίκτες ζουν σε αληθινή ζούγκλα και ψάχνουν τρόπους να επιβιώσουν. Πρέπει μόνοι τους να βρουν τροφή και πόσιμο νερό, αλλά και να προστατευθούν από την άγρια φύση. Οι συνθήκες είναι κάτι παραπάνω από σκληρές και άγριες!

Από την πλευρά του, ο παρουσιαστής του παιχνιδιού και ειδικός επιβίωσης, Bear Grylls, γνωστός από το σόου «Man vs Wild», είχε εκφράσει στην εφημερίδα Mirror τις έντονες ανησυχίες του στους υπεύθυνους του παιχνιδιού για το ιδιαίτερα επικίνδυνο περιβάλλον του ερημικού νησιού στον Ειρηνικό.

«Πραγματικά ανησυχώ μήπως πεθάνει κάποιος. Να τους αφήνεις εκεί έξω απροστάτευτους με ματσέτες κι όλα τα σχετικά. Είναι τόσο εύκολο να σου συμβεί κάτι», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Ο νέος κύκλος της σειράς «Αποστολή Επιβίωσης με τον Bear Grylls» μεταφέρει τους θεατές σε απομακρυσμένες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Από τα γεμάτα κροκόδειλους δάση του Παναμά και τα υποβρύχια σπήλαια της Σαρδηνίας, μέχρι τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας και τα φαράγγια της Αριζόνα.

Το Κάστρο του Τακέσι

Ωστόσο, το πλέον αυθεντικό, σκληρό και ομολογουμένως ανίκητο παιχνίδι "επιβίωσης", το οποίο κανείς δεν τερμάτισε, ήταν το γιαπωνέζικο (απόρθητο) «Κάστρο του Τακέσι».

Εδώ οι παίκτες δεν πεινούσαν, ούτε βρέθηκαν αντιμέτωποι με επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα και άγρια ζώα. Εδώ είχαμε την άλλη πλευρά του νομίσματος των πρόσφατων ριάλιτι επιβίωσης της ελληνικής τηλεόρασης. Τα δύσκολα - που έφταναν να γίνονται αστεία - αγωνίσματα. Λαβύρινθοι, εμπόδια, αλλά και φύλακες που απωθούσαν τους παίκτες με νεροπίστολα ήταν ανάμεσα στα παιχνίδια. (Τα "δύσκολα" αγωνίσματα του Nomads και του Survivor δεν ήταν τίποτα μπροστά σε κάποια από αυτά - πιστέψτε μας)

Το ορίτζιναλ Κάστρο του Τακέσι γυρίστηκε από το 1989 μέχρι και το 1990 στην Ιαπωνία κι έκτοτε μεταδόθηκε σε πολλές χώρες. Tο τηλεπαιχνίδι επέστρεψε μετά από 27 χρόνια στη μικρή οθόνη, πέρυσι και προβλήθηκαν στη Βρετανική τηλεόραση.

Το Κάστρο του Τακέσι γυρίστηκε στην Ταϊλάνδη.

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top