Τηλεοπτικές άδειες: ΣΚΑΙ και Alter Ego πλήρωσαν την πρώτη δόση-Που θα δοθούν τα χρήματα!

Η κυβέρνηση υποστηρίζει σε... συγκεκριμένες κοινωνικές δράσεις αλλά άλλα λέει το Μνημόνιο

Δύο από τους υπερθεματιστές, ο ΣΚΑΙ και η εταιρία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη πλήρωσαν σήμερα, όπως σας γράψαμε και νωρίτερα από το star.gr, την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πρώτος πλήρωσε ο ΣΚΑΙ 14,5 εκατομμύρια και στην συνέχεια η «Alter Ego» 26,5 εκ. όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Καταληκτική ημερομηνία για να πληρωθεί η δόση και από τους άλλους δύο υπερθεματιστές, τον ΑΝΤ1 και τον Ιωάννη Καλογρίτσα είναι η Δευτέρα.

Που θα δοθούν τα χρήματα

Η κυβέρνηση πανηγύρισε επαναλαμβάνοντας ότι τα χρήματα θα δοθούν σε συγκεκριμένες κοινωνικές δράσεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε το Star, από την πρώτη στιγμή σύμφωνα με το Μνημόνιο, και συγκεκριμένα στη σελίδα 1.016, για τα έσοδα από τις άδειες υπάρχει δέσμευση να χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και να διατεθούν μόνο εφόσον οι στόχοι επιτευχθούν.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο δημοσιογράφος, Πέτρος Μποτσαράκος, αυτό το επιβεβαίωσε με πρωτοσέλιδο της και η εφημερίδα «Αγορά» φιλοξενώντας δηλώσεις του Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος ανέφερε ότι έχει λόγο και η τρόικα για το πώς θα διατεθούν αυτά τα ποσά.

3.jpg4.jpg
«Μακάρι να υπάρξει υπέρβαση του στόχου των πλεονασμάτων, τέτοια που να επιτρέψει να δοθούν χρήματα για κοινωνικές δράσεις» σχολίασε ο Πέτρος Μποτσαράκος και διευκρίνισε τα εξής:

«Από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι αυτά είναι τα πρώτα χρήματα μετά από δύο δεκαετίες τζάμπα χρήσης των συχνοτήτων. Αυτό είναι ανακριβές» είπε και τόνισε πως τα κανάλια για πολλά χρόνια πλήρωναν 2% του τζίρου τους και επιπλέον πλήρωναν όλους τους φόρους τους και εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Για παράδειγμα το Star έχει πληρώσει μέχρι σήμερα

€ 17.659.309 για δικαίωμα χρήσης Συχνοτήτων
€ 156.458.490 για Ειδι��ό Φόρο Τηλεόρασης
€ 118.875.376 για ΦΠΑ
€ 87.864.752 για άλλους φόρους και τέλη
€ 306.117.651 για ασφαλιστικά ταμεία

6.jpg9.jpg
Σημειώνεται επίσης πως από τα τέσσερα κανάλια που θέλει να κλείσει η κυβέρνηση τα δημόσια ταμεία, η εφορία και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί θα χάσουν συνολικά σχεδόν 700 εκ. ευρώ στη δεκαετία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top