Μαζεύουν υπογραφές για να μην πέσει «μαύρο» στα ιδιωτικά κανάλια-Στόχος να φτάσουν τις 10.000

«Όχι στο κλείσιμο των καναλιών.Να μην τους αφήσουμε να ελέγξουν την ενημέρωση»

Μαζεύουν υπογραφές για να μην πέσει «μαύρο» στα ιδιωτικά κανάλια-Στόχος να φτάσουν τις 10.000

​Μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για την αμφιλεγόμενη δημοπρασία των προηγούμενων ημερών κατά την οποία πήραν άδεια μόνο τέσσερα κανάλια (με πολλούς να χαρακτηρίζουν την διαδικασία αντισυνταγματική), στην ηλεκτρονική πλατφόρμα AVAAZ.org ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, συγκεντρώνονται υπογραφές ώστε να μην πέσει «μαύρο» και να μην κλείσουν τα ιδιωτικά κανάλια.

Στόχος είναι οι υπογραφές να φτάσουν τις 10.000, ενώ μέχρι στιγμής και μέσα σε ελάχιστες ώρες, έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες υπογραφές.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΕΔΩ:

ghriyuriy7u.jpg

Οχι στο κλείσιμο των καναλιών.

Να μην τους αφήσουμε να ελέγξουν την ενημέρωση.

Ο πλουραλισμός στην ενημέρωση των πολιτών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών και η αξιοποίηση του συνόλου φάσματος των τηλεοπτικών συχνοτήτων είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας. Συνταγματικά κατοχυρωμένος είναι και ο ελεγκτικός ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασηςαυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης να εκπ��μπουν μόνο 4 ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και να πέσει μαύρο σε λειτουργούντες ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που είναι υγιείς επιχειρήσεις αποτελεί πολλαπλό πλήγμα στην λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Πλήττονται, οι πολίτες που θα έχουν λιγότερες επιλογές δωρεάν ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, χιλιάδες εργαζόμενοι που θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της ανεργίας, το δημόσιο ταμείο της εφορίας που θα χάσει δισσεκατομύρια ευρώ σε βάθος δεκαετίας, τα ασφαλιστικά ταμεία που θα χασουν αντίστοιχα ποσα απο εισφορές, οι καταναλωτές που λόγω του μονοπωλίου θα πληρώσουν ακριβότερα τα προϊόντα λόγω της αύξησης του κόστους της διαφήμισης, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω απο τον κλάδο της τηλεόρασης και απασχολούν επιπλέον προσωπικό, το τραπεζικό σύστημα που θα εγγραψει σημαντικές επισφάλειες με τον επιπλέον κίνδυνο να πληρώσουν είτε οι φορολογούμενοι είτε οι καταθέτες τη ζημιά.

165963.jpg

Δύσκολα θα βρεί κανείς οποιοδήποτε συλλογικό ή επι μέρους όφελος απο το κλείσιμο της της τηλεοπτικής αγοράς και την δημιουργία ολιγοπωλίου στην τηλεοπτική αγορά πέρα απο μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η κυβέρνηση πρέπει να ακυρώσει τις μέχρι σήμερα αποφάσεις της και να ρυθμίσει με όρους ευρωπαϊκής δημοκρατικής χώρας την τηλεοπτική αγορά, ορίζοντας προϋποθέσεις και τίμημα για την λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών. Κι όσοι πληρούν τα κριτήρια να λάβουν άδεια λειτουργίας.

Για να μην στιγματίσει το μαύρο την Ελλάδα του 2016 και να παραμείνει η χώρα μας ένας τόπος ελευθερίας έκφρασης και πληροφόρησης, όπως όλες οι χώρες του ελεύθερου κόσμου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top