ΣAΛΟΣ στη Eurovision: ακυρώθηκαν οι βαθμολογίες δύο χωρών!

Απίστευτο σούσουρο με τις ψήφους κοινού και κριτικών επιτροπών

Τους ασκούς του Αιόλου έχει ανοίξει ένα πρωτοφανές περιστατικό στην Eurovision, καθώς ακυρώθηκαν οι βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών δύο χωρών! Στο μεταξύ, πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για αδικία, καθώς ο περισσότερος κόσμος ψήφισε την Ιταλία, αλλά, χάρη στις επιτροπές, κέρδισε η Σουηδία.

Ακυρώθηκαν οι βαθμολογίες

Όπως ανακοινώθηκε από την EBU λίγη ώρα μετά τη λήξη του τελικού, οι βαθμοί των κριτών του Μαυροβουνίου και της ΠΓΔΜ δεν μέτρησαν! Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν προήλθαν κατά 100% από το televoting και όχι από τον συνδυασμό κριτικής επιτροπής και κοινού σε ποσοστό 50 - 50 όπως ορίζει ο κανονισμός.

Αν και περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι υπεύθυνοι της EBU τόνισαν πως θα συζητήσουν εκτενώς την ακύρωση στο προσεχές συμβούλιό τους, τον Ιούνιο.

Άλλο ψήφισε ο κόσμος και άλλο κέρδισε

Την ίδια ώρα, η συζήτηση για την ψήφο των κριτικών επιτροπών έχει «ανάψει» ακόμα μία φορά, καθώς 200 άνθρωποι, δηλαδή όσοι είναι οι κριτές, καθόρισαν το αποτέλεσμα, έναντι των εκατομμυρίων που ψήφισαν μέσω του televoting.

Κοιτάζοντας τα αναλυτικά αποτελέσματα που δημοσίευσε η EBU γίνεται αντιληπτό ότι η νίκη της Σουηδίας οφείλεται στις κριτικές επιτροπές, αφού πρώτ�� στις ψήφους του κοινού ήρθε η Ιταλία!

Με βάση τις ψήφους, ο κόσμος έφερε στην πρώτη θέση τους τρεις τενόρους με 366 βαθμούς, ενώ οι κριτικές επιτροπές τους έβαλαν στην έκτη, με 171 βαθμούς! Ο νικητής του 60ου διαγωνισμού ήρθε δεύτερος στο televoting, με 279 βαθμούς, οι κριτές, όμως, τον έβαλαν στην κορυφή, με 353! Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις όπου το «Grande Amore» της Ιταλίας βρέθηκε στην… 26η θέση των κριτών και στην πρώτη του κοινού, οπότε, λόγω του 50 – 50, δεν πήρε υψηλή βαθμολογία.

Διαφορές υπάρχουν και στις άλλες θέσεις, όπως για παράδειγμα στη δεύτερη, όπου το κοινό προτίμησε τη Ρωσία και οι επιτροπές την Λετονία, αλλά και στις χαμηλότερες, όπως για παράδειγμα η Ελλάδα, που για το κοινό πήρε την 21η θέση και για τις ε��ιτροπές την 18η.

Αν και οι κριτικές επιτροπές επανήλθαν από τον διαγωνισμό του 2009 με στόχο να «σπάσουν» οι συμμαχίες μεταξύ κρατών και οι κανόνες της ψηφοφορίας είναι γνωστοί και αποδεκτοί, το ηθικό ζήτημα που προκύπτει είναι, για πολλούς fans του διαγωνισμού, τεράστιο…

Στα βίντεο, οι εμφανίσεις της Σουηδίας και της Ιταλίας στον τελικό της Eurovision!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top