Ηθοποιός από το «Κάτω Παρτάλι» εξομολογείται: Είχα βυθιστεί στην κατάθλιψη για 2,5 χρόνια

"Τον πρώτο χρόνο τον πέρασα μόνος μου στο σπίτι"

Για την πιο δύσκολη εποχή της ζωής του μίλησε ο ηθοποιός Σταύρος Σβήγκος, τον οποίο γνωρίσαμε καλύτερα ως «Βλάσση» στη σειρά «Κάτω Παρτάλι»

Όπως εξομολογήθηκε ο 29χρονος ηθοποιός για δυόμιση χρόνια είχε βυθιστεί στην κατάθλιψη, τρομαγμένος από τη δημοσιότητα που είχε ��ποκτήσει μέσα από την τηλεόραση.

«Τον πρώτο χρόνο τον πέρασα μόνος μου στο σπίτι. Μόλις είχαν τελειώσει τα "Άγρια Παιδιά". Και τότε απομονώθηκα. Δεν ήθελα να σηκώνω το τηλέφωνο, να βλέπω κόσμο, να δουλεύω. Μου έκαναν προτάσεις και έλεγα ότι δεν ενδιαφέρομαι. Γενικά, δεν με ενδιέφερε τίποτα. Όλα ήταν στο "μαύρο". Βρέθηκα στο όριο. Τι ήθελα τελικά από τη ζωή μου; Πού πήγαινα; Αυτά τα πράγματα σκεφτόμουν» αναφέρει.

Μάλιστα, ο ίδιος πίστευε ότι θα νικήσει την κατάθλιψη μόνος του και δεν απευθύνθηκε σε κάποιο ψυχολόγο μέχρι που ένας φίλος του τον έπεισε να επισκεφτεί ένα group therapy.

«Δεν ένιωθα ότι χρειαζόμουν βοήθεια. Πίστευα ότι θα κατάφερνα από μόνος μου να βρω τις απαντήσεις που έψαχνα. Βέβαια αυτό ήταν λάθος μου», λέει και προσθέτει:

«Ένας φίλος με έπεισε να επισκεφτώ ένα group therapy, όπου πήγαινε και ο ίδιος για πολλά χρόνια. Στην αρχή δεν ήθελα, πιέστηκα για να ξαναβγώ έξω, στον κόσμο. Μετά δεν έχανα τις συναντήσεις της ομάδας. Κι έτσι, σταμάτησα να νιώθω πανικό και ήρθα πιο κοντά σ” αυτό που είμαι. Αισθανόμουν ότι δεν ήξερα ποιος είμαι. Αλλά βρήκα τον εαυτό μου και συμφιλιώθηκα μαζί του. Η αναζήτηση του εαυτού μας και των «θέλω» μας δεν τελειώνει ποτέ. Ξεκινάς ένα ταξίδι που ξέρεις ότι δεν έχει τέλος. Όλοι περνάμε διάφορα στάδια. Άλλος φτάνει στον «πάτο», άλλος βρίσκεται στο όριο και νιώθει καλά κι άλλος έχει βρει την εσωτερική του αρμονία ώστε να νιώθει ευτυχισμένος».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top