Κλείνει η Liberation; -«Οι μαύρες μέρες μιας εφημερίδας»

«Χτυπήθηκε» από την οικονομική κρίση

Κλείνει η Liberation; -«Οι μαύρες μέρες μιας εφημερίδας»

​Η γαλλική εφημερίδα Liberation, φαίνεται ότι «χτυπήθηκε» και εκείνη από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα…

Μάλιστα πληροφορίες, θέλουν τους μετόχους να μεταμορφώσουν την καθημερινή γαλλική εφημερίδα σε ένα «κοινωνικό δίκτυο», κάτι που αρνείται σύσσωμη η σύνταξη.

Όπως σας έχουμε ξαναγράψει στο star.gr, αξιοσημείωτο είναι και το πρωτοσέλιδο του Σαββάτου που έγραφε στον τίτλο «Οι μαύρες μέρες μιας εφημερίδας»:

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, όχι ένα εστιατόριο, όχι ένα κοινωνικό δίκτυο, όχι ένας πολιτιστικός χώρος, όχι ένα τηλεοπτικό πλατό, όχι ένα μπαρ, όχι μια μηχανή εκκόλαψης επιχειρήσεων...».

7AAA522EE8DF0EA7E75F967B05B7C7DA.jpg
Το νέο σχέδιο που αποκαλύφθηκε την Παρασκευή, αποτελεί μια πολλοστή προσπάθεια για να διατηρηθεί στη ζωή η Liberation, μια εφημερίδα που απασχολεί σήμερα 290 εργαζομένους, μέσα σ' ένα πλαίσιο μεγάλων προβλημάτων για τον γραπτό Τύπο στη Γαλλία.

Ακόμα, προβλέπεται η μετακόμιση της εφημερίδας, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται στο κέντρο του Παρισιού, και η πρόσληψη του διάσημου σχεδιαστή Φιλίπ Σταρκ για να μετα��ορφώσει το κτίριο σε χώρο ανταλλαγών «πλήρως αφιερωμένο στη Liberation και το σύμπαν της», ανοικτό στους δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, συγγραφείς, φιλοσόφους, πολιτικούς, σχεδιαστές.

Ο Μπρινό Λεντού, ο οποίος κατέχει το 26% της εφημερίδας, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως, αν οι εργαζόμενοι αρνηθούν το σχέδιο των μετόχων, "το διακύβευμα είναι ο θάνατος" της Liberation, υποστηρίζοντας πως «το χαρτί θα παραμείνει στην καρδιά του συστήματος, αλλά δεν θα είναι πια το ίδιο το σύστημα» αν δεν εξελιχθεί.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top