Επιφυλάχθηκε για την ΕΡΤ η επιτροπή αναστολών του ΣτΕ

Τι συζητήθηκε στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση

Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκε ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση αναστολής που υπέβαλε πριν από λίγες εβδομάδες ο δικηγόρος της ΕΡΤ Γεώργιος Κόκκας.

Ο κ. Κόκκας ζητεί να ανασταλούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες διάφορες υπουργικές αποφάσεις και κυβερνητικές πράξεις που αφορούν την παύση λειτουργίας της ΕΡΤ, τη διάλυσή της, τις διαδικασίες των επικείμενων προσλήψεων, την άσκηση των καθηκόντων του ειδικού εκκαθαριστή Γκίκα Μάναλη.

Κατά την συνεδρίαση, ο δικηγόρος της ΕΡΤ ζήτησε να δοθεί εντολή στο μεταβατικό αυτό στάδιο για να παραχωρηθεί η δυνατότητα να μεταδίδουν οι εργαζόμενοι σε μία από τις επτά συχνότητες το πρόγραμμα που ήδη εκπέμπουν και είναι πλήρες, όπως υποστήριξε, καθώς περιλαμβάνει ενημέρωση και δελτία ειδήσεων, ενώ άφησε αιχμές για ενέργειες του ειδικού εκκαθαριστή, ότι μπορεί να ασχολείται μόνο με το ενεργητικό και το παθητικό της ΕΡΤ αλλά όχι με το τηλεοπτικό της μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου σημείωσαν ότι με βάση την αρχική απόφαση του ΣτΕ έχουν ληφθεί όσα μέτρα ήταν δυνατόν να ληφθούν σχετικά με την επαναλειτουργία, τις προκηρύξεις και τις διαδικασίες προσλήψεων, τονίζοντας πως οι αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – εργαζομένων δεν καρποφόρησαν, ενώ τέθηκαν εμπόδια λόγω της παραμονής εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου. Επίσης, επεσήμαναν ότι συνεχίζονται οι απαραίτητες ενέργειες με στόχο να μεταδίδεται από τις 19 Αυγούστου πλήρες πρόγραμμα και πρόσθεαν ότι θα ακολουθήσει, το αμέσως προσεχές διάστημα, η επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοφώνου και των διαδικτυακών υπηρεσιών καθώς χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top