Δύο εκατομμύρια δολάρια οι ετήσιες απολαβές του Mr Facebook!

Μετά την Βασίλισσα μόνο ο Ζούκερμπεργκ βλέπει την τσέπη του να γεμίζει

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μάρκ Ζούκερμπεργκ έλαβε συνολική αποζημίωση 1,99 εκατομμύρια δολάρια για το έτος 2012, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 16% σε σύγκριση με το 2011, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που εξέδωσε η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού (περίπου 1,22 εκατ.) καταβλήθηκαν σε πληρωμή υπηρεσιών, όπως ταξίδια με ιδιωτικό αεροπλάνο για προσωπικούς λόγους. Τα χρήματα αυτά είναι υποχρεωμένο να καταβάλει το Facebοok για την ασφάλεια του ιδρυτή του.

Το Facebook το περασμένο έτος είδε τις πωλήσεις του να κάνουν άλμα 37% στα 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά εμφάνισε καθαρά κέρδη μόνο 53 εκατομμύρια δολάρια. Η χρονιά σημαδεύτηκε επίσης από το χρηματιστηριακό κραχ του ομίλου, ο οποίος εισήχθη με τυμπανοκρουσίες στον δείκτη Nasdaq τον περασμένο Μάιο, στην τιμή των 38 δολαρίων, αλλά έπεσε το καλοκαίρι σε λιγότερο από το μισό, της αρχικής τιμής της μετοχής.

Για την μετοχική αξία της εταιρείας υπήρξε μια μικρή ανάκαμψη προς το τέλος του έτους, χάρη στην πρόοδο που επιτελέστηκε στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, αλλά το κλείσιμο στα 26,85 δολάρια το βράδυ της Παρασκευής, παραμένει πολύ κάτω από την τιμή εισαγωγής της μετοχής στο χρηματιστήριο.

Αυτή η πτωτική πορεία επηρέασε και τη θέση του ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του Facebook, ο οποίος κατέχει το 29,3% της εταιρείας, στην ετήσια κατάταξη των δισεκατομμυριούχων του περιοδικού Forbes.

Ο Ζούκεμπεργκ καταλαμβάνει την 66η θέση, με περιουσία του υπολογίζεται σε μόλις 13,3 δισεκατομμύρια, έναντι 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ήταν στις αρχές του 2012.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top