Εντοπίστηκαν δυο απασφαλισμένες,ενεργοποιημένες χειροβομβίδες στο προαύλιο του ΣΚΑΪ

Τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική-Πυροτεχνουργοί τις απενεργοποιούν

Εντοπίστηκαν δυο απασφαλισμένες,ενεργοποιημένες χειροβομβίδες στο προαύλιο του ΣΚΑΪ

Πρώτη ανάρτηση: 17/06/2012 13:30

Μέρα μεσημέρι και ανήμερα των πιο κρίσιμων εκλογών της μεταπολίτευσης, εντοπίστηκαν δυο χειροβομβίδες ρωσικού αμυντικού τύπου F1, ενεργοποιημένες και απασφαλισμένες, στο προαύλιο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ!

Η πρώτη βρέθηκε στη μια το μεσημέρι, από οπερατέρ του καναλιού, ο οποίος πήγε να βγάλει την μηχανή του και την βρήκε, σε σημείο όπου καθημερινά περνάνε οι εργαζόμενοι, κάνουν το διάλειμμα τους και καπνίζουν.

Να σημειώσουμε, ότι στις 05:00 τα ξημερώματα είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα, που μιλούσε για βόμβα στο κτίριο του ΣΚΑΪ. Άμεσα ήρθαν στο σημείο άνδρες της αστυνομίας, έλεγξαν πως δεν υπάρχει κάτι και αποχώρησαν. Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, που η χειροβομβίδα βρέθηκε από τον καμεραμάν.

Με το που βρέθηκε η πρώτη χειροβομβίδα, ακολούθησε κατά τις 14:00 το μεσημέρι και δεύτερο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στον σταθμό, που έλεγε πως "ίσως να υπάρχει και δεύτερη, ψάξτε καλά".

Πράγματι, η προειδοποίηση ευσταθούσε, με αποτέλεσμα η δεύτερη χειροβομβίδα (και αυτή πλήρως απασφαλισμένη και ενεργοποιημένη), να βρεθεί μέσα σε παρτέρι στο προαύλιο του ΣΚΑΪ, εγκλωβισμένη μέσα σε κλαδιά δένδρου.

Στο σημείο, έσπευσε η αστυνομία, η πυροσβεστική και πυροτεχνουργοί, ενώ όλοι οι δρόμοι γύρω από το κανάλι έμειναν για ώρα κλειστοί για προληπτικούς λόγους.

Πλέον, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν αναλάβει εξ΄ολοκλήρου τις έρευνες, ενώ είναι γνωστό και ότι το πρώτο τηλέφωνο στις 05:00 το πρωί, έγινε από καρτ��τηλέφωνο κοντά στην περιοχή.

Αυτή τη στιγμή,πυροτεχνουργοί του στρατού έχουν αναλάβει να τις απενεργοποιήσουν, γιατί είναι απασφαλισμένες και απενεργοποιημένες.

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα πάρει πολύ χρόνο, μιας και ο πυροτεχνουργός θα προχωρήσει σε μια διαδικασία πολύ λεπτού, χειρουργικού τύπου.

Μάλιστα κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής που έκανε έρευνες σε διάφορα σημεία, εντόπισε και τις περόνες, στο ίδιο σημείο όπου πριν μέρες το κανάλι δέχτηκε επίθεση με μολότοφ.

Όλ΄αυτά θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όσο γιατί δεν εξεράγησαν; οι πρώτες πληροφορίες λένε πως ήταν ενεργοποιημένες, αλλά υπήρξε αφλογιστία. Δηλαδή δεν εξερράγη ο πυροκροτητής.

Το γεγονός καταδίκασαν με δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, λόγω της μεγάλης βαρύτητας της σημερινής ημέρας, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον ΣΚΑΪ, τόνισε πως η πράξη αυτή παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές, είναι καταδικαστέα και έχει στόχο να διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top