Πέθανε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Χριστοδουλίδης

Ο καρκίνος νίκησε τον πρώην διευθυντή του ΑΠΕ και πρόεδρο της ΕΡΤ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Χριστοδουλίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα ο δημοσιογράφος Ανδρέας Χριστοδουλίδης -που μεταξύ άλλων διετέλεσε γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και πρόεδρος της ΕΡΤ- μετά από νοσηλεία λόγω καρκίνου στο νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι».

Ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1942. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει Νομική, όμως, διέκοψε τις σπουδές του λόγω της δικτατορίας και έφυγε από την Ελλάδα.

Με την δημοσιογραφία ασχολήθηκε από το 1965, ξεκινώντας από την «Εβδομάδα»(1965-1966) και στη συνέχεια στην Αγγλία, στις «Κόσμος» (1972-1973) και «Νέα Δημοκρατία» (1973-1974).

Το 1974 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης στην «Εξόρμηση», ενώ ήταν επίσης ανταποκριτής της κυπριακής εφημερίδας «Τα Νέα».

Το 1981 ορίστηκε γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, θέση που διατήρησε μέχρι το 1987, οπότε και διορίστηκε πρόεδρος της ΕΡΤ. Από τη θέση αυτή παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 1988 και ανέλαβε ειδικός γραμματέας στην Ειδική Υπηρεσία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Υπουργείου Προεδρίας. Παραιτήθηκε το 1989.

Το 1990 ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση του ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Κύπρου «Super FM», ενώ το 1991 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως σύμβουλος στις επιχειρήσεις «Χρ. Τεγόπουλος» και ήταν τακτικός συνεργάτης των εφημερίδων «Ελευθεροτυπία» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Το 1993 ορίστηκε για δεύτερη φορά γενικός διευθυντής του ΑΠΕ, θέση που διατήρησε μέχρι το 2004.

Επίσης, από το 1994 έδινε διαλέξεις στη σχολή Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετέφρασε τρία ξένα πανεπιστημιακά εγχειρίδια για το ρεπορτάζ και έγραψε ένα δικό του, ενώ το 2005 του απονεμήθηκε το Βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top