Ανησυχία σε διεθνείς δημοσιογραφικές ενώσεις για την «Χρυσή Αυγή»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το «σηκωθείτε» στη συνέντευξη Τύπου

Ανησυχία σε διεθνείς δημοσιογραφικές ενώσεις για την «Χρυσή Αυγή»
Την ανησυχία του για τις απειλές της «Χρυσής Αυγής» σε βάρος δημοσιογράφων εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Μέσων Ενημέρωσης Νοτιανατολικής Ευρώπης (SEEMO), αναφερόμενος στο επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ των εκλογών, κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκου.

«Όλα τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να σέβονται τις δημοκρατικές αρχές και την ελευθερία του Τύπου», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, στην οποία ο SEEMO δεν κρύβει την ανησυχία του.

Ο Οργανισμός δεν αναφέρεται μόνο στο περιστατικό της συνέντευξης Τύπου, αλλά και σε προγενέστερο συμβάν, κατά το οποίο, όπως σημειώνεται, η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη δέχτηκε απειλές από τη «Χρυσή Αυγή», επειδή δημοσίευσε στην εφημερίδα «Καθημερινή» άρθρο επικριτικό για αυτό το κόμμα.

Μάλιστα, ο γ.γ. του SEEMO προσθέτει πως «μέσα σε ένα μήνα, το κόμμα της ''Χρυσής Αυγής'' απείλησε μια δημοσιογράφο και υποχρέωσε δημοσιογράφους να σηκωθούν για να χαιρετίσουν τον αρχηγό του κόμματος, διαφορετικά θα έφευγαν από την αίθουσα. Ελπίζω ότι αυτά τα περιστατικά θα είναι μεμονωμένα και ότι η ηγεσία ��ης ''Χρυσής Αυγής'' θα σεβαστεί τις δημοκρατικές αρχές».

Σημειώνουμε πως η ανακοίνωση έρχεται μετά από εκείνη της ΕΣΗΕΑ, αλλά και σε συνέχεια δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου για τις απειλές της «Χρυσής Αυγής».


Δείτε το βίντεο με το επεισόδιο στη συνέντευξη Τύπου το βράδυ των εκλογών
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top