Γνωστή ηθοποιός για Covid: «Μου κόστισε πολύ, είχα "ομίχλη του μυαλού"»

Όσα αποκάλυψε μιλώντας στο Στούντιο 4

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη της Μαρίας Κανελλοπούλου

Η Μαρία Κανελλοπούλου ήταν καλεσμένη το απόγευμα της Τρίτης στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ1. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την τεράστια ταλαιπωρία που βίωσε λόγω των συμπτωμάτων του long covid και πόσο αυτό την έριξε ψυχολογικά. 

Η Μαρία Κανελλοπούλου, φέτος πρωταγωνιστεί στην παράσταση Το μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας

Η Μαρία Κανελλοπούλου, φέτος πρωταγωνιστεί στην παράσταση Το μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας

«Έκανα το καλοκαίρι του ’22 covid και long covid με πάρα πολύ σκληρή ζωή. Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ χωρίς να περάσω τόσο σκληρά την ίδια την ασθένεια. Εγώ πέρασα πνευμονία, αλλά δεν έκανα κάτι τέτοιο γιατί άλλοι άνθρωποι έφτασαν στο παρά πέντε. Εγώ για ένα χρόνο ήμουν σε κατάσταση τρομερών πανικών με πολλά προβλήματα. Πέρασα ένα μεγάλο διάστημα, που έχασα δουλειές. Κάποια στιγμή είπα: "Χριστέ μου τώρα που νιώθω λίγο καλύτερα, στείλε μου μία δουλειά"», είπε αρχικά. 

Μαρία Κανελλοπούλου: «Το μεγάλο κενό στη ζωή μου είναι ένα παιδί»

«Μέσα σε όλα τα πράγματα που είχα κάνει, αυτό που μου κόστισε πιο πολύ σαν σύμπτωμα ήταν αυτό που περιγράφεται από τον ΠΟΕ σαν ομίχλη του μυαλού. Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ και να οδηγήσω. Σκέψου ότι εγώ πήγαινα στο χωριό μου και διάβαζα δέκα βιβλία και το πρώτο καλοκαίρι κι αρκετά και το δεύτερο είχα δέκα βιβλία μπροστά μου, περνούσα πέντε σελίδες και γυρνούσα ξανά πίσω να δω τι διάβασα. Εγώ που θυμάμαι ποιήματα απ’ έξω», αποκάλυψε.

«Τρόμαξα πάρα πολύ και φοβήθηκα. Μου έφερε στην επιφάνεια μεγάλη κατάθλιψη, δυσκολία επικοινωνίας. Ένας γιατρός όταν άρχισα να κλαίω μου είπε: "Κ. Κανελλοπούλου αρρωστήσατε, δεν έχετε κάνει έγκλημα, γιατί τόση ενοχή;". Μου έλεγαν: "Έλα μωρέ τα παραλές και τι σημαίνει ότι δεν μπορείς να οδηγήσεις;". Τους έλεγα ότι θα πάρω ταξί γιατί σκεφτόμουν αν πάθω κάτι στο αυτοκίνητο ή χτυπήσω κάποιον. Ήταν ένα πράγμα που δεν μπορούσα να το μοιραστώ. Το βίωνα και το είχα εσωτερικεύσει. Τρελαινόμουν κι έλεγα ότι δε θα τη μάθω αυτήν την ατάκα. 

Η Μαρία Κανελλοπούλου έχει ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική

Η Μαρία Κανελλοπούλου έχει ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Πήγα τέσσερις φορές στο νοσοκομείο Καλαβρύτων. Είχα ταχυκαρδία, δύσπνοια, δεν μπορούσα να περπατήσω. Για να κάνω 20 μέτρα να πάω στο σπίτι μου, σταματούσα τρεις φορές. Δεν μπορούσα να ανασάνω», πρόσθεσε η Μαρία Κανελλοπούλου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top