BAFTA 2024: Αποθεώθηκε Ο Μάικλ Τζ. Φοξ που έφτασε στη σκηνή με αμαξίδιο

Ο 62χρονος ηθοποιός πάσχει από Πάρκινσον

Μάικλ Τζ. Φοξ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή (18/2) η απονομή των βραβείων BAFTA 2024 σε μια ιδιαίτερη βραδιά γεμάτη με λαμπερές παρουσίες. 

Άκρως συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του «Oppenheimer» ως καλύτερης ταινίας από τον Μάικλ Τζ. Φοξ, ο οποίος έχει διαγνωστεί με Πάρκινσον και έφτασε στη σκηνή με αναπηρικό αμαξίο.

 

.

Κατά την παρουσίαση του βραβείου, o 62χρονος ηθοποιός είπε με εμφανέστατη συγκίνηση: «Πέντε ταινίες ήταν υποψήφιες σε αυτή την κατηγορία απόψε και οι πέντε έχουν κάτι κοινό. Είναι το καλύτερο από αυτό που κάνουμε. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι ή από πού είσαι, αυτές οι ταινίες μπορούν να μας φέρουν κοντά. Υπάρχει λόγος που λένε ότι οι ταινίες είναι μαγικές, γιατί οι ταινίες μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή. Μπορούν να αλλάξουν την προοπτική σου, και μερικές φορές ακόμη και τη ζωή σου». Όπως ήταν φυσικό, καταχειροκροτήθηκε από τους συναδέλφους του, που είχαν «κατακλύσει» την αίθουσα. 

 

Ο Μάικλ Τζ.Φοξ ήταν μόλις 29 ετών όταν διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον το 1991 και αποκάλυψε την μάχη του το 1998. Από τότε έχει αφιερωθεί ως ακτιβιστής στο ίδυρμά του που σχετίζεται με την ασθένεια, με τα έσοδα που συγκεντρώνει να ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top