Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς και σκηνοθέτες της γενιάς του

Δείτε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του Γιώργου Μιχαλακόπουλου στην Έλενα Κατρίτση

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τα social media. Στην ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΕΗ αναφέρει: «Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε το θλιβερό νέο. Την τραγική απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό, το θέατρό μας και την οικογένεια των καλλιτεχνών. Μάθαμε την αποχώρηση από τη ζωή του σπουδαίου ηθοποιού, ανθρώπου, αγωνιστή, συνδικαλιστή, οικογενειάρχη, Γιώργου Μιχαλακόπουλου... Το στίγμα που αφήνει δε θα ξεχαστεί και τον ευγνωμονούμε για την παρακαταθήκη που μας αφήνει. Θερμά συλληπητήρια στην αγαπημένη του σπουδαία Αθηνά και τα παιδιά του».

Ποιος ήταν ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Στο θέατρο είχε εμφανιστεί σε παραστάσεις όπως Έγκλημα και Τιμωρία, Ο θάνατος του εμποράκου, Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν και Το τίμημα.

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως Ξύπνα Βασίλη στον ξεχωριστό ρόλο του «Ποιητή Φανφάρα», Η ωραία του κουρέα, Ένας ιππότης για τη Βασούλα και τη δεκαετία του '90 στο Βλέμμα του Οδυσσέα του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος με την Κάτια Δανδουλάκη

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος με την Κάτια Δανδουλάκη /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του ’70 στην τηλεοπτική σειρά Εκείνος κι εκείνος, και πιο πρόσφατα στα: Ο Κίτρινος Φάκελος, Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά, Ο Μεγάλος Θυμός κ.ά.

Έχει κερδίσει το Α’ Βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο Αιμίλιος Βεάκης. Επίσης, είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ. 

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος με τη σύζυγό του Αθηνά

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος με τη σύζυγό του Αθηνά /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Ήταν παντρεμένος 60 χρόνια κι είχε αποκτήσει δύο κόρες, την Ιωάννα, που είναι σκηνοθέτιδα, και την Ελένη, που είναι ζωγράφος. Έχει δηλώσει ότι ήταν αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων, αλλά δεν άνηκε σε κάποιο κόμμα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top