Κούρκουλου: Η εξομολόγηση για τις κρίσεις πανικού και η ψυχοθεραπεία

Όλα όσα αποκάλυψε σε συνέδριο, όπου βρέθηκε καλεσμένη

Οι chic εμφανίσεις της Εριέττας Κούρκουλου και της μητέρας της Μαριάννας Λάτση, στο Ζάππειο

Καλεσμένη σε συνέδριο που διοργανώνει γνωστό γυναικείο περιοδικό, η Εριέττα Κούρκουλου μίλησε για τις κρίσεις πανικού που την οδήγησαν μέχρι το Ωνάσειο και αποκάλυψε πως κατάφερε να τις αντιμετωπίσει με τη βοήθεια της ψυχανάλυσης.

Εριέττα Κούρκουλου: Οι σπάνιες φωτογραφίες με τον αδερφό της, Φίλιππο!

 

Η Εριέττα Κούρκουλου με τον σύζυγό της, Βύρωνα Βασιλειάδη και τον γιο τους, Νίκο

Εριέττα Κούρκουλου: Η σπάνια εξομολόγηση για τις κρίσεις πανικού

«Κάθε περίπτωση, φυσικά, είναι διαφορετική. Αλλά για εμένα οι κρίσεις πανικού ήταν ό,τι χειρότερο έχω ζήσει μέχρι τώρα, η μεγαλύτερη φοβία μου. Το βίωσα για πρώτη φορά όταν ήμουν κοριτσάκι ακόμη, πριν από την εφηβεία, τότε όμως δεν γνώριζα τίποτα σχετικά με αυτό που μου συνέβαινε. Όμως, η κατάσταση απογειώθηκε γύρω στα 21-22 χρόνια μου. Και τότε, υπήρχε η επιπλέον πίεση ότι αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη στη ζωή όλων. Για εμένα ήταν η χειρότερη, ακριβώς λόγω των κρίσεων πανικού», ανέφερε αρχικά. 

Εριέττα Κούρκουλου: Η απάντησή της για τη φωτογραφία που διέγραψε

«Οι κρίσεις πανικού που πάθαινα έγιναν καθημερινές. Δεν μπορούσα να οδηγήσω, να πάω για καφέ με τις φίλες μου, να παραγγείλω φαγητό -τίποτα. Αλλά το πιο δύσκολο, ήταν ότι κανείς δεν ήξερε να μου πει κάτι για το πώς να διαχειριστώ αυτό που μου συνέβαινε. Παρακαλούσα τους ανθρώπους γύρω μου, ένιωθα πως πεθαίνω, κάθε μέρα. Και, επίσης, ένιωθα πως ήμουν τρελή. Κάποια ημέρα πήγα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, διότι πίστευα πως θα πάθω ανακοπή», πρόσθεσε στη συνέχεια. 

«Εν τέλει, πήγα στη μητέρα μου και ζήτησα τη βοήθειά της. Και, μολονότι στην οικογένειά μας δεν είχαμε γενικώς σχέση με την ψυχανάλυση, ήταν κάτι ξένο για εμάς -ακόμη κι εγώ, ενδόμυχα, θεωρούσα την ψυχοθεραπεία σαν ένδειξη αδυναμίας- αλλά αυτό ήταν που χρειαζόμουν για να ξεπεράσω το πρόβλημα των κρίσεων πανικού», κατέληξε η Εριέττα Κούρκουλου.

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top