Ώρες αγωνίας για τον Γιάννη Καλλιάνο: Οι γονείς του με κορωνοϊό

«Μόλις το έμαθα μου κόπηκαν τα πόδια»

Όσα είχε πει πέρυσι ο Γιάννης Καλλιάνος για τη μάχη του αδερφού του με τον κορωνοίό

Ώρες αγωνίας για τον Γιάννη Καλλιάνο, καθώς ο κορωνοϊός «χτύπησε» την πόρτα του πατέρα και της μητέρας του. 

Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος ο βουλευτής και μετεωρολόγος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου παράλληλα αναφέρει πως εμβολιάστηκε με την 3η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

«Μόλις έκανα και την 3η δόση με το εμβόλιο της Pfizer, από τον αγαπημένο μου φίλο και Νοσηλευτή κ. Χουλιαρά Μιχάλη, στο Νοσοκομείο Παιδιών Αγία Σοφία.

Επειδή είμαι πολύ στεναχωρημένος το τελευταίο διάστημα, αισθάνομαι την ανάγκη σε αυτό το σημείο να σας αναφέρω τα εξής: Αυτή τη στιγμή που σας γράφω αυτό το μήνυμα νοσούν ταυτόχρονα από κορωνοϊό και ο πατέρας μου αλλά και η μητέρα μου.

Η μητέρα μου είναι 69 ετών με χαμηλά αντισώματα λόγω του ότι έχουν περάσει σχεδόν 6 μήνες από τη 2η δόση της. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να κάνει και την 3η, όπως θα ήθελε γιατί ακόμη δεν είχε έρθει η σειρά της. Σήμερα είναι η 12η μέρα της από τη στιγμή που διαγνώσθηκε με κορωνοϊό και τα συμπτώματα της ναι μεν είναι αρκετά άλλα ευτυχώς δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Γιατί, όπως ξέρουμε, στις ηλικίες αυτές, αυξάνονται οι πιθανότητες να το περάσει κάποιος δυσκολότερα.

Για παράδειγμα, η μητέρα μου, τις τελευταίες 4 ημέρες κάνει αποκορεσμό, δηλαδή ο κορεσμός οξυγόνου στο αίμα της κυμαίνεται μεταξύ 90 και 92. Έχει τρομερό βήχα, είναι εξαντλημένη, δεν έχει όμως πυρετό, πονάνε το κόκαλα της, από την πρώτη μέρα κάνει συνεχόμενες διάρροιες και σε γενικές γραμμές δεν περνάει ευχάριστα. Σήμερα, τελευταία ημέρα καραντίνας, είναι κάπως καλύτερα. Έχει υποκείμενο νόσημα (υπέρταση) αλλά φαίνεται ότι το εμβόλιο τη βοήθησε παρόλο που επαναλαμβάνω είχε λίγα αντισώματα λόγω του 6μηνου που έχει σχεδόν παρέλθει.

Ο πατέρας μου είναι 76 ετών, κόλλησε από τη μητέρα μου και σήμερα είναι η 8η του μέρα με κορωνοϊό. Χωρίς καμία υπερβολή και μιλώντας σας με απόλυτη ειλικρίνεια, θέλω να σας πω ότι ειδικά μόλις έμαθα ότι ο πατέρας μου κόλλησε, μου κόπηκαν τα πόδια. Ασφαλώς ανησύχησα πολύ για τη μητέρα μου και πράγματι αποδείχθηκε ότι λογικά ένιωσα έτσι διότι οριακά μάλλον γλιτώνει το νοσοκομείο. Αλλά ο πατέρας μου έλεγα πάντα ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κολλήσει.

Και θα σας πω το γιατί:

Ο πατέρας του έχει καρδιακή ανεπάρκεια, του έχει τοποθετηθεί βηματοδότης και απινιδωτής λόγω έντονων αρρυθμιών που είχε. Τα τελευταία χρόνια έχει υποβληθεί σε 4 στεφανιογραφίες λόγω ισχαιμικών επεισοδίων με αποτέλεσμα να του έχουν τοποθετηθεί συνολικά 5 στεντ σε αρτηρίες της καρδιάς.

Ο πατέρας μου έχει αρχόμενη πνευμονική ίνωση και μόνο στον βηματισμό του πολλές φορές του πέφτει ο κορεσμός κατευθείαν με αποτέλεσμα να χρειάζεται υποστήριξη οξυγόνου στο σπίτι, δηλαδή έχει και πνευμονική ανεπάρκεια. Επίσης, πρόσφατα, είχε χειρουργηθεί στον προστάτη λόγω κακοήθειας και ακολούθησαν 40 ακτινοθεραπείες αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

Και το σημαντικότερο απ’ όλα, ο πατέρας μου είναι ανοσοκατεσταλμένος διότι είναι και νεφροπαθής. Κάνει 3 ινσουλίνες την ημέρα αλλά δυστυχώς εδώ και 1 χρόνο έχει μπει στο νεφρό, κάνει δηλαδή 3 φορές την εβδομάδα αιμοκαθάρσεις.

Γι’ αυτό σας λέω ότι μόλις έμαθα ότι ο πατέρας μου κόλλησε κορωνοϊό ένιωσα σαν κάποιος να ήρθε από πίσω μου και να με έσπρωξε στο κενό…

Ο πατέρας μου, πρόλαβε και έκανε την 3η δόση του εμβολίου 2 εβδομάδες πριν νοσήσει. Αυτή τη στιγμή, 8η μέρα που νοσεί, το μοναδικό του σύμπτωμα είναι ότι απλά έχει λίγο συνάχι και τίποτα άλλο. Ο Θεός είναι μεγάλος και μακάρι να τον βοηθήσει ώστε τις επόμενες 3 – 4 μέρες (μέχρι να λήξει η καραντίνα του) να μην επιδεινωθεί η κατάσταση του και να το περάσει πολύ ήπια, όπως το περνάει έως τώρα.
Ίσως αποδειχθεί σωτήρια η 3η δόση που πρόλαβε και έκανε. Λέω ‘ίσως’ διότι ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος με αυτή την αρρώστια και λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που έχει. Όμως οι γιατροί που τον παρακολουθούν στο νοσοκομείο που κάνει αιμοκάθαρση μας λένε ότι μέχρι στιγμής τα πηγαίνει εξαιρετικά. Ο Θεός είναι μεγάλος.

Σας παρακαλώ πολύ όλες και όλους, να ξέρετε ότι είναι πολύ σημαντικός και ο 1ος αλλά και ο 3ος εμβολιασμός. Λίγο μετά τους 5 μήνες από το 2ο εμβόλιο τα αντισώματα πέφτουν ραγδαία κάτι το οποίο γνωρίζαμε εδώ και καιρό από τους επιστήμονες. Επομένως όσοι εμβολιάστηκαν πλήρως και έχει – ειδικά – παρέλθει το 6μηνο, έχουν κάποια προστασία αλλά όχι στα επίπεδα που είχαν αρχικά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και θα σας παρακαλέσω θερμά να μην επαναπαυθείτε αν έχετε εμβολιαστεί πλήρως και έχει περάσει ο χρόνος.

Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ιατρούς που βρέθηκαν στο πλάι των γονιών μου μέχρι σήμερα. Αλλά ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τρεις ανθρώπους που το λιγότερο που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή είναι να αναφέρω δημόσια τα ονόματά τους.

Ο πρώτος είναι ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» κ. Μπούλιας Λευτέρης, δεύτερος είναι ο Διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» κ. Μιχαηλίδης που έχει αναλάβει προσωπικά να είναι ο “φύλακας άγγελος” του πατέρα μου με αποτέλεσμα μέχρι ώρας να τα πηγαίνει καλά και ο τρίτος είναι ο εικονιζόμενος Νοσηλευτής του Νοσοκομείου «Παίδων Αγία Σοφία» ο οποίος τον τελευταίο καιρό είναι ο άνθρωπος που στάθηκε στην κυριολεξία δίπλα στους γονείς μου.

Δεν ξεχνώ ασφαλώς τον ίδιο μου τον αδερφό, ιατρός και αυτός, αρρυθμιολόγος στην ειδικότητα, που μας καθοδηγεί καθημερινά από το τηλέφωνο λόγω του ότι είναι εκτός Ελλάδος. Του ζητώ συγνώμη γιατί του τηλεφωνώ 10 φορές τη μέρα από τη λαχτάρα και τη στεναχώρια που περνάω…

Οι γιατροί και ο Θεός να βάλουν το χέρι τους και να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι γονείς μου αλλά και όλοι όσοι νοσούν αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο…

Πηγαίνετε σας παρακαλώ να κάνετε την 3η δόση και ασφαλώς εσείς που δεν έχετε εμβολιαστεί ακόμα, απλά ρωτήστε έναν που το έζησε μέσα στην οικογένεια του.

Σας θυμίζω, πέρυσι, ο αδερφός μου κόντεψε να διασωληνωθεί επειδή δεν είχε ακόμη προλάβει να κάνει την 1η δόση. 45 ετών, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Γιάννης Καλλιάνος: Συγκλονίζει για τη μάχη του αδερφού του με τον κορωνοϊό

Δεν είναι σωστό να διχάζονται οι πολίτες, το μόνο ωφέλιμο αυτή την ώρα είναι να κοιτάξουμε με λογική και εναρμονιζόμενοι με τις αποφάσεις των επιστημόνων να αποφύγουμε τα χειρότερα και να προστατευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Με σεβασμό βέβαια στις αποφάσεις όλων σας, απλά ως οφείλω σας ενημερώνω για την προσωπική μου εμπειρία.

Υγ : Σας ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο που διαθέσατε όσοι επιλέξατε να διαβάσετε το κείμενο μου», γράφει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου στο Facebook:

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top