Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η συγγνώμη του BBC για την πολυσυζητημένη συνέντευξη

Ο Μπασίρ παραβίασε τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας του BBC

Πριγκίπισσας Νταϊάνα

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ κατέφυγε σε «παραπλανητικές» μεθόδους προκειμένου να εξασφαλίσει μια συνέντευξη με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία προβλήθηκε το 1995 από το BBC, καταγγέλλει μια ανεξάρτητη έκθεση, που δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Μέσω της παραπλανητικής συμπεριφοράς του, ο Μπασίρ κατάφερε να οργανώσει τη συνάντηση που οδήγησε στη συνέντευξη», η οποία χαρακτηρίστηκε «εκρηκτική» για τη μοναρχία, επισημαίνεται στην έκθεση αυτή, τα συμπεράσματα της οποίας οδήγησαν το BBC να ζητήσει συγγνώμη «πλήρως και άνευ όρων».

Πρίγκιπας William: Ζητά την αλήθεια για την ιστορική συνέντευξη της Diana

«Καθώς το BBC δεν μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω, έπειτα από 25 χρόνια, μπορούμε να ζητήσουμε μια πλήρη και άνευ όρων συγγνώμη. Το BBC το προσφέρει αυτό σήμερα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι.

Η πριγκίπισσα Diana με τους γιους της, William και Harry, τον Σεπτέμβριο του 1987/ Ap Images

Η πριγκίπισσα Diana με τους γιους της, William και Harry, τον Σεπτέμβριο του 1987/ Ap Images

Ο Βρετανός δημοσιογράφος ζήτησε, επίσης, συγγνώμη σήμερα για τις «παραπλανητικές» μεθόδους, που χρησιμοποίησε, σύμφωνα με την έκθεση.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα αποκαλούσε τη βασίλισσα Ελισάβετ «αφεντικό»

«Ήταν κάτι το ανόητο που έκανα και είναι μια πράξη για την οποία λυπάμαι βαθιά», δήλωσε ο Μάρτιν Μπασίρ, ο οποίος είχε δείξει στον αδελφό της Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, πλαστά αντίγραφα κίνησης λογαριασμών που υποτίθεται έδειχναν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας πλήρωναν δύο πρόσωπα στο βρετανικό παλάτι προκειμένου να κατασκοπεύουν την αδελφή του, κάτι που ώθησε τον Σπένσερ να συστήσει τον δημοσιογράφο στη Λέιντι Ντι.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top