Πάνος Ιωαννίδης: Όταν πρωτοείδε ριζότο στα '90s, νόμιζε ότι ήταν... λαπάς!

Μία μάλλον παράδοξη αποκάλυψη του καταξιωμένου chef

Η συνέντευξη του chef στη «Lifo» σχολιάστηκε στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»

Στη νέα του συνέντευξη που παραχώρησε στη «Lifo», ο καταξιωμένος chef και κριτής του MasterChef, Πάνος Ιωαννίδης προχώρησε σε μία… παράδοξη – για έναν chef- αποκάλυψη!

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Ιωαννίδης είπε ότι την πρώτη φορά που είδε ριζότο, είχε νομίσει ότι είναι…. λαπάς!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I just might turn to smoke, but I feel fine. Elvis #cooking #saute #flambe #elvis #masterchefgr

A post shared by Panos Ioannidis (@ioannidispanos) on

 

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του chef

 «Το 1997 είχα βρεθεί στην Ιταλία και μπήκα για πρώτη φορά σε μία επαγγελματική κουζίνα. Σου υπενθυμίζω ότι τότε δεν υπήρχε ιδιαίτερο ίντερνετ και η μαγειρική δεν ήταν της μόδας για να ακούμε απόψεις ή να μοιραζόμαστε εικόνες. Εγώ είχα τελειώσει μια πολύ καλή σχολή στην Ελλάδα, όπου τότε (η φάση) ήταν απλά ποιος κάνει τον καλύτερο μουσακά. [….] Βρίσκομαι σε ένα πολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο, στη βίλα του Ναπολέοντα, στα σύνορα Ιταλίας-Ελβετίας, στη λίμνη Κόμο, όπου μπαίνω σε μία πραγματικότητα που δεν υπήρχε καν στη φαντασία μου. Είδα πράγματα που δεν είχα καν φανταστεί, από θέμα οργάνωσης, πειθαρχίας, μεγάλης κουζίνας. Προσαρμόζομαι και τότε βλέπω μπροστά μου ένα ριζότο, θυμάμαι, αλά μιλανέζε, κίτρινο κ.λπ. Κάνω την αντιστοιχία με τα υπόλοιπα πιάτα και αναρωτιέμαι: έχουμε κάποιους αρρώστους; Πόσοι είναι άρρωστοι σήμερα; Νόμιζα ότι ήταν λαπάς, μου θύμισε τον λαπά της μαμάς μου. Σκέφτηκα τα χειρότερα! Μου λένε "Έλληνα, αυτό είναι ριζότο!". Εγώ το ριζότο τότε το ήξερα ως ρύζι με λαχανικά κομμένα μέσα, νερόβραστο, δίπλα σε ένα νουά κρέας.  Ο σεφ έμοιαζε πολύ με τον Αλέν Ντελόν, τέτοια φάτσα, πολύ τυπάς, δεν ακουγόταν τίποτα μέσα στην κουζίνα, 35 άτομα δούλευαν σε silent mode, μόνο κατσαρόλες και μαχαίρια. Δοκιμάζω το ριζότο και μένω με τα μάτια ανοιχτά. Απόλυτη υφή, ισορροπία, γλυκά, αλμυρά, umami, το απόλυτο βράσιμο στο ρύζι, ήταν κάτι που οπτικά δεν μου πήγε καθόλου, το μίσησα με το που το είδα γιατί θυμήθηκα τη μάνα μου, όταν ήμουν άρρωστος, κι όταν το δοκίμασα λέω "τι γίνεται εδώ, θέλω να μάθω τα πάντα γι' αυτό". Ε, και μετά έμαθα τα πάντα γι' αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Ιωαννίδης.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top