Alma: Η 15χρονη με τη «μαγική» φωνή και τη διεθνή επιτυχία μιλά στο star.gr

Τι λέει για την Ελένη Φουρέιρα και τα talent shows

Το όνομά της είναι Alma και αποδείχθηκε άκρως προφητικό. Κι αυτό γιατί το γλυκό κορίτσι με την τόσο μελωδική και ιδιαίτερη φωνή έμελλε να κάνει το άλμα της στα μουσικά δρώμενα αρκετά νωρίς.

 Για την ακρίβεια πριν κλείσει το 15ο έτος της ηλικίας της. Ακόμα όμως και αν δούμε το όνομά της και στην ισπανική του version και πάλι πέφτουμε μέσα. Γιατί στα ισπανικά αυτό σημαίνει «ψυχή» και είναι ένα στοιχείο που διαθέτει επίσης η ταλαντούχα ερμηνεύτρια.

Ερμηνεύτρια; Όχι μόνο, καθώς ασχολείται με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία, παίζει διάφορα όργανα, ενώ πρόσφατα συστήθηκε στο κοινό με το πρώτο της τραγούδι που έχει τίτλο «Perfect» και κυκλοφορεί σε Ελλάδα και Κύπρο από την Panik Records.

 Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι αυτό το ξεχωριστό ταλέντο ανακαλύφθηκε μέσω των social media και συγκεκριμένα από το Instagram, όπου ανέβαζε τραγούδια της.

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια μίλησε στο star.gr, για τα πρώτα της επιτυχημένα βήματα στη μουσική βιομηχανία, την αναγνωριστιμότητα, τα όνειρα που κάνει για το μέλλον, αλλά και για την Ελένη Φουρέιρα.  

Ποιο ήταν το κίνητρο για να αρχίσεις να παίζεις μουσική;

Δεν είχαν ποτέ κάποιο συγκεκριμένο κίνητρο για να ξεκινήσω να ασχολούμαι με την μουσική. Πάντα έβλεπα τον εαυτό μου ως μουσικό και πάντα μου έφερνε πολύ χαρά να δημιουργώ μουσική. Επίσης πάντα μου άρεσε να γράφω στίχους και μελωδίες και τώρα έχω την ευκαιρία να τα μοιράζομαι με όλους αυτούς τους ανθρώπους που με υποστηρίζουν.

Αν και είσαι μόλις 15 ετών γράφεις μουσική και στίχους, Από πού αντλείς την έμπνευσή σου;

Εμπνέομαι από το οτιδήποτε και τα πάντα. Μερικές φορές είναι ένας άνθρωπος, ένα μέρος ή ένα γεγονός και μερικές φορές δεν είναι απλά τίποτα και οι στίχοι βγαίνουν από μέσα μου χωρίς καμία προσπάθεια.

Ο Christian Tarcea είναι ο άνδρας που σε ανακάλυψε. Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν σου έστειλε μήνυμα;

Όταν έμαθα ότι ο Christian Tarcea έδειξε ενδιαφέρον για εμένα και την φωνή μου και θα ήθελε να δουλέψει μαζί μου, σχεδόν δεν το πίστεψα. Ήμουν ενθουσιασμένη αλλά και φοβισμένη να φτιάξω μουσική με ένα έναν τόσο σπουδαίο και  top παραγωγό, αλλά τώρα πια είμαστε φίλοι και δουλεύουμε πολύ καλά μαζί.

Πολλοί άνθρωποι στην ηλικία σου ή και νεότεροι από εσένα επιλέγουν να πάνε σε κάποιο talent show. Ποια είναι η γνώμη σου; Θα έπαιρνες μέρος σε κάποιο show;

Πιστεύω πως οι άνθρωποι διαλέγουν να πάμε σε ένα talent show για να πάρουν πιο εύκολα προβολή και επαγγελματισμό. Εγώ έτυχε να είμαι τυχερή και να μην χρειαστεί να περάσω αυτή την διαδικασία. Είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό.

Αν σου πρότειναν να πάρεις μέρος στη Eurovision τι θα έκανες;

Νιώθω πως αυτή είναι μία ρητορική ερώτηση. Εννοείται πως θα ήταν μεγάλη μου τιμή να εκπροσωπήσω την χώρα μου σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Τα τραγούδια σου «Perfect» και «Don't know» γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Το περίμενες; Πώς αισθάνεσαι;

Δεν το είχα καν ονειρευτεί. Όταν μπήκα για πρώτη φορά στο στούντιο με τον Christian Tarcea δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τι θα συνέβαινε στην συνέχεια. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω την ευκαιρία να μοιράζομαι τη μουσική μου με τόσους πολλούς ανθρώπους σε τόσες πολλές διαφορετικές χώρες.

Είσαι μόλις 15 ετών. Ποια είναι τα όνειρά σου για τη μουσική βιομηχανία;

Δεν έχω κάποιο προκαθορισμένο όνειρο. Θέλω να συνεχίσω να ζω την ζωή μου και να κάνω μουσική και ότι είναι να συμβεί θα συμβεί.


Υπάρχουν καλλιτέχνες με τους οποίους θα ήθελες να συνεργαστείς; Θαυμάζεις κάποιον Έλληνα τραγουδιστή – τραγουδίστρια;

Θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες όπως η Jorja Smith, η Lana del Ray, η Rosalia και πολλοί άλλοι και φυσικά θα ήταν τιμή να συνεργαστώ με κάποιον από αυτούς. Μία Ελληνίδα καλλιτέχνιδα που θαυμάζω πολύ είναι η Ελένη Φουρέιρα.

Έχεις έρθει ποτέ στην Ελλάδα;  Σχεδιάζεις να επισκεφθείς τη χώρα μας σύντομα;

Έχω επισκεφτεί την Ελλάδα αρκετές φορές. Ερχόμασταν με τους γονείς μου στα ελληνικά νησιά για διακοπές σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Τώρα τελευταία έχω αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα και δεν έχω προλάβει να έρθω, αλλά ανυπομονώ για την επόμενη ευκαιρία που θα έχω για να έρθω.

Εκτός από τη μουσική με τι άλλο θα ήθελες να ασχοληθείς;

Εκτός από την μουσική, μου αρέσει να αθλούμαι, να κάνω πράγματα με τους φίλους μου και να ασχολούμαι με την υποκριτική.

Ποια είναι η σχέση σου με τα social media;

Τα social media με έχουν βοηθήσει πολύ μέχρι στιγμής. Εξαιτίας των covers που ανέβαζα στο Instagram, με ανακάλυψε ο Christian Tarcea και με προσκάλεσε στο στούντιο, όπου και όλα ξεκίνησαν για εμένα.

 

Συνέντευξη: Μίτση Σκέντζου

e- mail: mskentzou@star.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top