Γιώργος Λάνθιμος: Από πού εμπνεύστηκε το «The Favourite»

Η ταινία του είναι υποψήφια για 10 Όσκαρ

Μεγάλες στιγμές θα ζήσει σε λίγες ώρες ο Γιώργος Λάνθιμος, αφού με την ταινία του «The Favourite» θα πάει στα Όσκαρ με 10 υποψηφιότητες!

Η ταινία αναμένεται να φύγει με χρυσά αγαλματίδια.

Υπόθεση

Η υπόθεση του έργου εξελίσσεται στις αρχές του 18ου αιώνα, με την Αγγλία να βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Σε κάθε περίπτωση, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά παραμένουν δημοφιλή «σπορ» ανάμεσα στους γαλαζοαίματους.

Η εύθραυστη Βασίλισσα Αν καταλαμβάνει το θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει την υγεία της Αν. Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Abigail, φτάνει στο παλάτι γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα. 

Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Αμπιγκέιλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Αμπιγκέιλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η πιο στενή φίλη της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει τίποτα να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της. 

Από που εμπνεύστηκε ο Λάνθιμος

Την ιστορία της βασίλισσας Αν είχε καταγράψει με τον δικό του τρόπο ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος έγραψε τη βιογραφία του προγόνου του, Τζον, και της συζύγου της Σάρα Τσόρτσιλ, μίας εκ των δύο γυναικών της αυλής της Αν, μία εκ των πρωταγωνιστριών του Γιώργου Λάνθιμου.

Η ιστορία του Τσόρτσιλ, ωστόσο, επικεντρώνεται στα πολιτικά και στρατιωτικά γεγονότα της ζωής του πρώτου δούκα του Μάλμπορο. Βέβαια, υπάρχουν κοινά σημεία στις δύο αφηγήσεις.

Το έργο του Τσόρτιλ έχει τίτλο «Marlborough: His Life and Times» και είναι γραμμένο σε 2.000 σελίδες, τεσσάρων τόμων. 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top