Michael Paleodimos: Ο Έλληνας που διεκδικεί ένα δεύτερο Όσκαρ στο star.gr

«Με ενδιαφέρει πολύ να δουλέψω στην Ελλάδα!»

Με έδρα του το Λονδίνο, ο γεννημένος στην Αθήνα και κατά το ήμισυ Αυστραλός, Michael Paleodimos, έχει τον κόσμο στα πόδια του. Ένα βραβείο Όσκαρ ήδη βρίσκεται στο ράφι του, ενώ σε λίγες ημέρες -την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου- διεκδικεί ένα δεύτερο! 

Βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους, ξεκαθαρίζει στο star.gr: «Δεν είμαι εγώ προσωπικά υποψήφιος για Όσκαρ, αλλά η ταινία μας είναι υποψήφια», αναφερόμενος τόσο στη μικρού μήκους ταινία «Stutterer» που το 2016 τον ανέβασε στη σκηνή του Kodak Theater στο Λος Άντζελες, όσο και στο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Black Sheep», που οδηγεί ξανά εκείνον και την ομάδα του στη μεγάλη γιορτή της 7ης Τέχνης.

Σκηνή από την ταινία «Stutterer» που του χάρισε το πρώτο του Όσκαρ το 2016

Ο Michael, επτά χρόνια πριν βρέθηκε στο Λονδίνο για να σπουδάσει Βιοχημεία. Όμως η μεγάλη του αγάπη για τη φωτογραφία τον βρήκε σε κάποιο φωτογραφικό στούντιο να πειραματίζεται με την κάμερά του και να φωτογραφίζει για τα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου. Το ένα έφερε το άλλο και η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2016 με την υποψηφιότητα και τη νίκη της ταινίας μικρούς μήκους «Stutterer» που τον έβαλε κι επίσημα στον χώρο της διεύθυνσης φωτογραφίας. «Από το Όσκαρ και μετά μου δίνονται περισσότερα σενάρια που είναι καλύτερα και μπορώ να είμαι λίγο πιο επιλεκτικός. Μου δίνεται πρόσβαση σε καλύτερα σενάρια», τονίζει. 

Μάικλ Παλαιοδήμος: Ο Έλληνας που κέρδισε Όσκαρ στο Star

Δε γινόταν από την κουβέντα μας να λείψει η υποψηφιότητα, ή μάλλον οι δέκα υποψηφιότητες, του Γιώργου Λάνθιμου στην 91η απονομή των βραβείων με την ταινία «The Favourite». «Εύχομαι να κερδίσει όσα πιο πολλά βραβεία γίνεται. Είναι φανταστική η ταινία του. Νομίζω το αξίζει με το παραπάνω», λέει ο Michael. 

Με τους συνεργάτες του Shan Christopher Ogilvie και Chloe Pirrie στο κόκκινο χαλί τον Φεβρουάριο του 2016 /Φωτογραφία AP Images

Για όσους αναρωτιούνται πώς φτάνει κανείς στο κόκκινο χαλί, ο Michael μοιράζεται τα δικά του tips μέσα από την προσωπική του εμπειρία: «Πρέπει η ταινία σου να έχει κερδίσει σε κάποια φεστιβάλ εγκεκριμένα από την Ακαδημία των Όσκαρ, που σημαίνει πως αν κερδίσουν, φτάνουν στα δικά τους αυτιά. Ή να κάνεις προβολή της ταινίας σου για δύο εβδομάδες σε κανονικό σινεμά». 

Μεγάλο αφιέρωμα star.gr: Οι ελληνικές υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2017 και οι Έλληνες που έχουν βραβευτεί με το χρυσό αγαλματίδιο

Διεκδικεί ένα ακόμα χρυσό αγαλματίδιο με το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Black Sheep»

Φτάνοντας στη φετινή υποψηφιότητα με το «Black Sheep», αναφέρεται στην ευκαιρία που είχε να δουλέψει με μία πολύ καλή ομάδα, αλλά και στις νίκες του ντοκιμαντέρ σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ, που τους οδήγησαν στα φετινά βραβεία. «Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να δει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται την ταινία μας. Τα βραβεία είναι ωραία, αλλά πιο σημαντικό είναι να μεταφερθεί η ιστορία και να την ακούσει όσο πιο πολύς κόσμος γίνεται».

Η Ελλάδα, όπως για κάθε Έλληνα του εξωτερικού, είναι πάντα στην καρδιά του. Γιατί καλά τα Όσκαρ, το LA και το Λονδίνο, αλλά τίποτα δεν είναι σαν το σπίτι μας. «Με ενδιαφέρει πολύ να δουλέψω στην Ελλάδα, ειδικά αν το σενάριο είναι καλό… γενικά μου λείπει πολλές φορές η ζωή στην Ελλάδα. Θα μου άρεσε να βρίσκομαι κάποιους μήνες στην Ελλάδα», δηλώνει κλείνοντας, με πολλά κινηματογραφικά projects να έρχονται ακόμα για τον ταλαντούχο Michael!

Με τον σκηνοθέτη του «Stutterer» Benjamin Cleary

Να του ευχηθούμε ολόψυχα να αποκτήσει κι ένα δεύτερο αγαλματίδιο!

Του Κωνσταντίνου Μπουγά (k.mpougas@star.gr)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top