Μάικλ Παλαιοδήμος: Ο Έλληνας που κέρδισε Όσκαρ στο Star

Πήρε το χρυσό αγαλματίδιο για την ταινία μικρού μήκους «Stutterer»

Μάικλ Παλαιοδήμος: Ο Έλληνας που κέρδισε Όσκαρ- ΔΕΙΤΕ τι είχε πει αποκλειστικά στο Star

​Άρωμα… Ελλάδας είχαν τα φετινά βραβεία Όσκαρ, καθώς ανάμεσα στους νικητές είναι και ο Ελληνοαυστραλός Μάικλ Παλαιοδήμος, ο οποίος κέρδισε το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο για την ταινία μικρού μήκους «Stutterer».

Ο 32χρονος σκηνοθέτης-φωτογράφος λίγες ημέρες πριν την λαμπερή βραδιά είχε μιλήσει αποκλειστικά στο Star και τη δημοσιογράφο Μαρία Τσιλινίκου για το φιλμ.

Όπως είπε ο ίδιος, πριν από περίπου δύο χρόνια ο συνεργάτης του, Μπέντζαμιν, του έδειξε το σενάριο της ταινίας «Stutterer» κι εκείνος ενθουσιάστηκε. Αυτό ήταν αρκετό έτσι ώστε οι δύο φίλοι να ξεκινήσουν αμέσως τα γυρίσματα με ελάχιστα χρήματα.

«Όταν είχαμε αρχίσει και πηγαίναμε στα φεστιβάλ και σε κάποια κερδίζαμε, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει απήχηση στον κόσμο, ότι του αρέσει πολύ αυτή η ταινία»,  ανέφερε.

Ο Μάικλ είναι από τους νέους που άφησαν την Ελλάδα το 2011 για να κυνηγήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον. Σπούδασε κλινική βιοχημεία στην Αγγλία. Τον κέρδισε όμως η αγάπη του για την φωτογραφία.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νέου, μοναχικού αλλά πνευματώδη τυπογράφου με έντονο πρόβλημα στην ομιλία του αλλά με μια αρκετά εύγλωττη εσωτερική φωνή, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τον χειρότερο φόβο του. Nα συναντήσει από κοντά την κοπέλα με την οποία φλερτάρει εδώ και καιρό μέσω ίντερνετ, η οποία όμως λόγω της φύσης της επικοινωνίας τους δεν ξέρει για το τραύλισμά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

BINTEO: Το συγκλονιστικό μήνυμα του Ντι Κάπριο μετά την κατάκτηση του Όσκαρ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι εντυπωσιακές παρουσίες στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ!

Η στιγμή που ο Σταλόνε χάνει το Όσκαρ από τον Ράιλανς-Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του ο «Ρόκι»

ΑΥΤΟΙ είναι οι νικητές των Όσκαρ – Επιτέλους τα κατάφερε ο Ντι Κάπριο!

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top