Πέθανε ο ζεν πρεμιέ Ερρίκος Μπριόλας

Σε ηλικία 85 ετών

Ο Ερρίκος Μπριόλας πέθανε το πρωί της Τετάρτης. Ο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και ήταν ιδιαίτερα καταπονημένος.

O Ερρίκος Μπριόλας είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου του 1933. Η οικογένειά του ήταν αυτοκινητιστές και ο Ερρίκος ακολούθησε το επάγγελμα και έγινε οδηγός ταξί, μέχρι που η δεύτερη γυναίκα του (πελάτισσά του στο ταξί) τον παρότρυνε να γίνει ηθοποιός. Έπαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες ρόλους «ζεν πρεμιέ» και λόγω της εμφάνισης και του ταλέντου του έγινε πολύ δημοφιλής, ιδίως μεταξύ των νεαρών κοριτσιών. Αργότερα εμφανίστηκε σε πολλές παραστάσεις στο θέατρο.

 

Φιλμογραφία

Ένοχος (1989) ….. Δεληγιάννης

Ένας πιλότος για πέταμα (1987) …. Πέτρος Αντωνίου

Ο στόχος (1983)

Κολασμένη φύση (1972) ….. Αλέξης

Η κραυγή της αλήθειας (1971)

Μια γυναίκα φεύγει (1971) …..Δημήτρης

Οι μαυρόλυκοι του βουνού και του κάμπου (1971) ….. Δήμος

Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα (1970) ….. Πάυλος Δημητρίου

Κατηγορώ τους δυνατούς (1970) ….. Αλέκος

Σταυραετοί στα μετέωρα (1970) ….. Αλέκος

Για την τιμή και για τον έρωτα (1969) ….. λοχαγός Γερασίμου

Ας με κρίνουν οι ένορκοι (1969)

Επίσημη αγαπημένη (1969) ….. Στάθης Βέργος

Κυνηγημένη προσφυγοπούλα (1969) ….. Ανδρέας

Μαριώ η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)

Η λυγερή (1968) ….. Ανδρέας

Κατηγορουμένη απολογήσου (1968)

Λάουρα (1968)

Μεγάλες αγάπες (1968) ….. Αλέκος Βανλής

Στη ζωή μαζί σου πόνεσα (1968) …… Νίκος

Ωραία αιγιώτισσα (1968) …… Βασίλης

Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου (1967)….. Αλέξανδρος

Δροσώ, η αρχοντοπούλα (1967)

Η κόρη μου η ψεύτρα (1967) ….. Ντίνος Απέργης

Νόμος της ζωής (1967)

Πειραιάς ώρα 7.30 (1967) ….. Λευτέρης

Ουδείς αναμάρτητος (1967) ….. Πέτρος

Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)

Πλήγωσες την αγάπη μου (1966) ….. Στέλιος

Μαζί σου για πάντα (1966) …… Αλέξης Φιλίππου

Δοσατζού: επιχείρησις γαμπρός (1966) ….. Μπάμπης

Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου (1966) ….. Αλέκος Βελλής

Βάνα (1965) ….. Πέτρος

Το λάθος (1965) ….. Αλέξης

Το ρομάντζο μιας καριέρας (1965) ….. Ανδρέας Χατζηπροβατάς

Η πρώτη αγάπη (1964)

Κάθε λιμάνι και καημός (1964) ….. Γρηγόρης

Κατατρεγμένοι της μοίρας (1964)

Στη σκιά της άλλης (1964)

Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964) ….. Σπύρος Κοντοβασίλης

Αμαρτωλά χέρια (1963) ….. Κώστας Αργυράκης

Το μεγάλο μυστικό – Η αποκάλυψη μιας μάνας ….. Ρένος Ραζής / Φίλιππος Ραζής

Ανήσυχα νιάτα (1963) …. Κώστας

Ίλιγγος (1963)

Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963) …. Ένας πελάτης σε φαρμακείο

Λαφίνα (1962) …… Γιώργος Μπούρνοβας

Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) ….. Μίλτος

Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961) ….. Ιάσων

Διαβόλου κάλτσα (1961) ….. Τώνης Χαντάς, σχεδιαστής ρούχων

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελευταία Νέα
10:18 To Opel Astra με νέους κινητήρες
10:00 Πόσα αυτοκίνητα πούλησαν BMW και MINI 
09:53 Μητσοτάκης: «Μειώνεται στο 24% η φορολογία των επιχειρήσεων το 2020»
09:38 Πέτρος Κωστόπουλος: Στη Μύκονο με τα παιδιά του Αλεξάνδρα και Μάξιμο
09:36 Αυτοκτόνησαν οι δύο έφηβοι φυγάδες που ήταν ύποπτοι για τριπλή δολοφονία
09:14 Πόρος: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου
08:54 Έως τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία - Επιμένουν τα μποφόρ στο Αιγαίο
08:40 Ζευγάρι της ελληνικής showbiz ξανά μαζί!
08:28 Δυστύχημα Πόρος: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο πιλότο
07:40 Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σαμοθράκη
07:20 Μητσοκάκης: «Η Ελλάδα γύρισε οριστικά σελίδα» - Ηχηρό μήνυμα από το Παρίσι
00:15 Ήρωες-πιλότοι καναντέρ στο STAR:Η Παναγιά μας βοήθησε στη φωτιά της Εύβοιας
23:51 Σίσσυ Χρηστίδου: Το πρόβλημα με το δέρμα στο πρόσωπό της
23:41 Εξαφανίστηκε 13χρονος από το Παλαιό Φάληρο
23:30 Η Λάουρα Νάργες με μπικίνι που προκαλεί… εγκεφαλικά!
11:58 Ελένη Μενεγάκη: Δεν αντέχει στιγμή στη στεριά!
14:51 Παντρεύτηκε κρυφά η Έλενα Ράπτη – Οι φωτογραφίες του γάμου της
12:16 Τσιμτσιλή-Αραβανή: Μήπως αντιγράφουν τον Σάκη Τανιμανίδη;
12:29 Σίσσυ Χρηστίδου: Ο χωρισμός της πάει πολύ!
15:25 Διαβατά: Θρήνος στο χωριό της εγκύου που σκοτώθηκε σε τροχαίο
11:30 Παντρεύεται σήμερα ζευγάρι της showbiz μετά από 11 χρόνια σχέσης
15:32 Μουτσινάς –Συνατσάκη-Παπαδημητρίου: «Οργώνουν» τα ελληνικά νησιά με σκάφος!
08:30 Δυστύχημα Διαβατά: Με τους υπερήχους κύησης στα χέρια η άτυχη έγκυος
13:28 Πρώην σύζυγος πιλότου: «Αφιερωμένο στον Αετό, στον πατέρα των παιδιών μου»
20:18 Άννα Βίσση: Η αδημοσίευτη φωτογραφία από τον γάμο της με τον Νίκο Καρβέλα!
19:17 Ελένη Μενεγάκη: Στην Κεφαλονιά με τα κορίτσια της!
08:34 Αμαλία Κωστοπούλου: Με μπικίνι στην πλαζ του Μανχάταν
20:17 Διαβατά: Ο σύζυγος της εγκύου προσπέρασε τρία προπορευόμενα ΙΧ
18:18 Πτώση ελικοπτέρου ανοιχτά του Πόρου - Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες
08:49 Megan Fox: Παραμορφωμένη από τo botox η πιο hot γυναίκα του πλανήτη
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top