Πέθανε ο ζεν πρεμιέ Ερρίκος Μπριόλας

Σε ηλικία 85 ετών

Ο Ερρίκος Μπριόλας πέθανε το πρωί της Τετάρτης. Ο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και ήταν ιδιαίτερα καταπονημένος.

O Ερρίκος Μπριόλας είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου του 1933. Η οικογένειά του ήταν αυτοκινητιστές και ο Ερρίκος ακολούθησε το επάγγελμα και έγινε οδηγός ταξί, μέχρι που η δεύτερη γυναίκα του (πελάτισσά του στο ταξί) τον παρότρυνε να γίνει ηθοποιός. Έπαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες ρόλους «ζεν πρεμιέ» και λόγω της εμφάνισης και του ταλέντου του έγινε πολύ δημοφιλής, ιδίως μεταξύ των νεαρών κοριτσιών. Αργότερα εμφανίστηκε σε πολλές παραστάσεις στο θέατρο.

 

Φιλμογραφία

Ένοχος (1989) ….. Δεληγιάννης

Ένας πιλότος για πέταμα (1987) …. Πέτρος Αντωνίου

Ο στόχος (1983)

Κολασμένη φύση (1972) ….. Αλέξης

Η κραυγή της αλήθειας (1971)

Μια γυναίκα φεύγει (1971) …..Δημήτρης

Οι μαυρόλυκοι του βουνού και του κάμπου (1971) ….. Δήμος

Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα (1970) ….. Πάυλος Δημητρίου

Κατηγορώ τους δυνατούς (1970) ….. Αλέκος

Σταυραετοί στα μετέωρα (1970) ….. Αλέκος

Για την τιμή και για τον έρωτα (1969) ….. λοχαγός Γερασίμου

Ας με κρίνουν οι ένορκοι (1969)

Επίσημη αγαπημένη (1969) ….. Στάθης Βέργος

Κυνηγημένη προσφυγοπούλα (1969) ….. Ανδρέας

Μαριώ η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)

Η λυγερή (1968) ….. Ανδρέας

Κατηγορουμένη απολογήσου (1968)

Λάουρα (1968)

Μεγάλες αγάπες (1968) ….. Αλέκος Βανλής

Στη ζωή μαζί σου πόνεσα (1968) …… Νίκος

Ωραία αιγιώτισσα (1968) …… Βασίλης

Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου (1967)….. Αλέξανδρος

Δροσώ, η αρχοντοπούλα (1967)

Η κόρη μου η ψεύτρα (1967) ….. Ντίνος Απέργης

Νόμος της ζωής (1967)

Πειραιάς ώρα 7.30 (1967) ….. Λευτέρης

Ουδείς αναμάρτητος (1967) ….. Πέτρος

Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)

Πλήγωσες την αγάπη μου (1966) ….. Στέλιος

Μαζί σου για πάντα (1966) …… Αλέξης Φιλίππου

Δοσατζού: επιχείρησις γαμπρός (1966) ….. Μπάμπης

Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου (1966) ….. Αλέκος Βελλής

Βάνα (1965) ….. Πέτρος

Το λάθος (1965) ….. Αλέξης

Το ρομάντζο μιας καριέρας (1965) ….. Ανδρέας Χατζηπροβατάς

Η πρώτη αγάπη (1964)

Κάθε λιμάνι και καημός (1964) ….. Γρηγόρης

Κατατρεγμένοι της μοίρας (1964)

Στη σκιά της άλλης (1964)

Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964) ….. Σπύρος Κοντοβασίλης

Αμαρτωλά χέρια (1963) ….. Κώστας Αργυράκης

Το μεγάλο μυστικό – Η αποκάλυψη μιας μάνας ….. Ρένος Ραζής / Φίλιππος Ραζής

Ανήσυχα νιάτα (1963) …. Κώστας

Ίλιγγος (1963)

Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963) …. Ένας πελάτης σε φαρμακείο

Λαφίνα (1962) …… Γιώργος Μπούρνοβας

Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) ….. Μίλτος

Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961) ….. Ιάσων

Διαβόλου κάλτσα (1961) ….. Τώνης Χαντάς, σχεδιαστής ρούχων

 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
22:15 Τσίπρας: Να αποφασίσουμε αν θα βαδίσουμε όλοι μαζί μπροστά ή πίσω
21:56 Και εκπαιδευτής σκύλων προσελήφθη στον ΑΔΜΗΕ!
21:32 Τροχαίο Αταλάντη: «Θυμίζει του Παντελίδη» - Χαροπαλεύει η 16χρονη
21:14 Οριστικό: Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου το debate
21:11 Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Θέλουμε ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας
21:11 Τρισευτυχισμένη μαμά η Παντελιδάκη: Η φωτογραφία μέσα από το μαιευτήριο!
21:10 Προσοχή! Νέα απάτη μέσω e-mail - Το μήνυμα που δεν πρέπει να ανοίξετε
21:09 Power of Love: Αυτός είναι ο επόμενος που πέρασε στον τελικό!
21:08 Κορινθία: Φωτιά από κεραυνό σε δασική περιοχή στο Σοφικό
21:00 Το απόλυτο καλοκαιρινό νυφικό μακιγιάζ!
20:58 Εξιτήριο για τον 19χρονο ήρωα της Καλλιθέας - «Θα έκανα ξανά το ίδιο»
20:42 To Fiat 500 έφτασε τα 3.000.000 πωλήσεις στην Ευρώπη
20:38 Ένας χρόνος από τη Συμφωνία των Πρεσπών: Κέρδη και ζημιές
20:36 Κύπρος: Ζητά δήμευση περιουσιών όσων παρανομούν στην ΑΟΖ
20:34 Δώρος Παναγίδης: Γιατί χώρισε από την Αθηνά Χρυσαντίδου;
18:18 Aπαστράπτουσα νύφη η Τζένη Μπαλατσινού
19:47 Κόβει την ανάσα η «Πανσέληνος της Φράουλας» - Δείτε εικόνες
17:38 Οι ευχές των γονιών του Βασίλη Κικίλια στο ζευγάρι
20:07 Οι λαμπεροί καλεσμένοι στον γάμο Μπαλατσινού-Κικίλια
19:51 Εύκολο σουφλέ του Άκη Πετρετζίκη
19:21 To φωτογραφικό άλμπουμ από τον γάμο Μπαλατσινού-Κικίλια
15:45 O τρυφερός μπαμπάς Σάκης Ρουβάς - Η έκπληξη που του έκαναν τα παιδιά του
20:00 Μπαλατσινού-Κικίλιας: Ο στολισμός της εκκλησίας, η ανθοδέσμη και τα φυλαχτά
12:05 Το γράμμα που έλαβε η Τζένη Μπαλατσινού λίγο πριν τον γάμο της
21:25 Κωστόπουλος: Το βίντεο αφιέρωμα για τον γάμο της Μπαλατσινού
20:28 Το τελευταίο αντίο στον 24χρονο καρατέκα Γιώργο Κωστούρο
21:52 Το φιλί Μπαλατσινού-Κικίλια στο στόμα μετά το τέλος του Μυστηρίου
10:13 Θα λιώσετε: Η ανάρτηση του Κικίλια στο facebook μετά τον γάμο
13:50 «Καραμπόλες» και εκπλήξεις: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι της ΝΔ - Όλη η λίστα
12:44 Άγρια δολοφονία στη Σαλαμίνα: Βρήκαν (;) τους δράστες του διπλού φονικού
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top