Θρήνος! Πέθανε διάσημος ηθοποιός-Τα μηνύματα στα social media

Ήταν 90 ετών

Θρήνος! Πέθανε διάσημος ηθοποιός-Τα μηνύματα στα social media

Στο πένθος «βυθίστηκε» ο καλλιτεχνικός κόσμος μετά την είδηση του θανάτου του Ντον Ρίκλς.

 Πρόκειται για έναν από τους πιο μυθικούς και γνωστούς κωμικούς ηθοποιούς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, από νεφρική ανεπάρκεια στο σπίτι του στο Beverly Hills της California.

Ο Ρικλς είχε γεννηθεί το 1926. Ηταν ένας κωμικός που είχε… σπεσιαλιτέ το επιθετικό-προσβλητικό χιούμορ. Ετσι ξεκίνησε. Ηταν ήδη σχετικά μεγάλος, 30αρης όταν δουλεύοντας σε ένα κλαμπ του Μαϊάμι εντόπισε τον μέγα Φρανκ Σινάτρα ανάμεσα στο κοινό. Ο Σινάτρα είχε μόλις τελειώσει το φιλμ «The Pride and the Passion» στο πλευρό του Κάρι Γκραντ και της Σοφία Λόρεν.

Στο ευρύ κοινό, εκτός ΗΠΑ δηλαδή, δεν είναι τόσο γνωστός. Ηταν περισσότερο τηλεοπτικός αστέρας και ένας θρύλος στους κύκλους του αμερικανικού stand up comedy. Αλλά για πολλούς μεταγενέστερους κωμικούς που αγαπήσαμε –από τον Μπίλι Κρίσταλ ως τον Ρόμπιν Γουίλιαμς– υπήρξε πηγή έμπνευσης και πιονιέρος: με τη δουλειά του και την επιτυχία του άνοιξε νέους δρόμους στην αμερικανική κωμωδία, φτιάχνοντας το περιβάλλον για τις επόμενες γενιές.

Ο Nτον Ρικλς είχε πολύ μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, ενώ μεταξύ άλλων, είχε δώσει τη φωνή του σαν Mr. Potato Head στις ταινίες Toy Story. Τα μικρά παιδιά τον λάτρεψαν ακόμη στην ταινία: «Ο Ντένις ο Τρομερός Ξαναχτυπά», όπου υποδύθηκε τον  George Wilson.

Σπουδαίοι ηθοποιοί έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν  μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα social media.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top