Michael’s Angels: Πώς τον αποχαιρέτησαν οι καλλονές του «Freedom»

Tα super model της δεκαετίας του ’90 θρηνούν

«Σφράγισε» την ποπ κουλτούρα και συνδέθηκε άρρηκτα με την βιομηχανία της μόδας. Το τραγούδι «Freedom» του Τζορτζ Μάικλ, που κυκλοφόρησε το 1990, έκανε τη δική του πορεία στο χώρο της μουσικής, αλλά και της πασαρέλας.

Και αυτό κυρίως εξαιτίας του βίντεο κλιπ του εν λόγω hit, που εκτόξευσε την σόλο καριέρα του Βρετανού τραγουδιστή και από το οποίο «παρέλασαν» τα «χρυσά μοντέλα» της εποχής: Ναόμι Κάμπελ, Λίντα Εβανγκελίστα, Τατιάνα Πάτιτζ, Κρίστι Τέρλινγκτον και Σίντι Κρόφορντ.

Σε μια εποχή κατά την οποία ο Μάικλ είχε αποφασίσει να απέχει από τις φωτογραφήσεις και τα βίντεοκλίπ και να εξαφανιστεί, η δισκογραφική του άρχισε να τον πιέζει να κυκλοφορήσει το βίντεο για το single του, «Freedom! ’90». 

Κάπως έτσι, μιας και ήταν αδύνατο να το αποφύγει, επέμενε να αρνείται να εμφανιστεί μπροστά από την κάμερα και, αντ’ αυτού, επιστράτευσε τα μεγαλύτερα supermodels του κόσμου για… πρωταγωνίστριες. 

«Ο George ήθελε οπωσδήποτε και τις 5 μας στο βίντεο, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να αλλάξουμε τα προγράμματά μας», δήλωνε, χρόνια αργότερα, η Σίντι Κρόφορντ. 

Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες, η Vogue έφερε ξανά στο προσκήνιο το εμβληματικό κομμάτι που έγινε για δεύτερη φορά «η φωνή της μόδας». 

Στο πρόσφατο project του περιοδικού, έντεκα super models της νέας γενιάς, ανάμεσά τους, η Ιρίνα Σάικ, η Αντριάνα Λίμα, η Τζόαν Σμολς, η Τέιλορ Χιλ και άλλες καλλονές, «λικνίστηκαν» στους ρυθμούς του Michael, με φόντο τη Νέα Υόρκη.

Η Σίντι ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο από παλαιότερη τηλεοπτική της συνάντησή τους, γράφοντας: «Είμαι πολύ υπερήφανη που ήμουν κομμάτι του ''Freedom'' του George Michael. Μας ενέπνευσε όλους μας. RIP George».

Η Naomi Campbell έγραψε στο Instagram: «Τόσο μεγάλη απώλεια! Αναπαύσου εν ειρήνη George Michael. Το τραγούδι ''Freedom'' ήταν τιμή για μένα».

«Είμαι συντετριμμέμνη από μία ακόμα τραγική απώλεια! R.I.P αγαπημένε Georgy», έγραψε η Linda Evangelista.

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top