ΜΟΝΟ στο star.gr: Τι συμβαίνει με το τραγούδι «My number one»; Δάντης-Ψαλτάκης στον Άρειο Πάγο!

Διαβάστε τι υποστηρίζει η πλευρά του τραγουδιστή

​Μεγάλη δικαστική διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον συνθέτη Μάνο Ψαλτάκη και τον συνθέτη και τραγουδιστή, Χρήστο Δάντη για το τραγούδι «My Number One» που ερμήνευσε η Έλενα Παπαρίζου στην Eurovision του 2005 και βγήκε νικήτρια!

Το 2013 το Πρωτοδικείο που εξέτασε την πολύχρονη κόντρα των δύο συνθετών αποφάσισε πως η πατρότητα του τραγουδιού ανήκει στον Μάνο Ψαλτάκη. Μάλιστα, σύμφωνα με την τότε απόφαση κάθε φορά που ο Χρήστος Δάντης θα έλεγε ότι το τραγούδι είναι δικό του, θα έπρεπε να πλήρωνε 1.000 ευρώ.

Ωστόσο, το star.gr επικοινώνησε με το περιβάλλον του τραγουδιστή και συνθέτη, Χρήστου Δάντη, το οποίο ανέφερε ότι η υπόθεση πήγε στο Εφετείο, όπου κέρδισε ο τραγουδιστής και αυτή την στιγμή αναμένεται η απόφαση του Άρειου Πάγου.

Την ίδια ώρα ο συνθέτης Μάνος Ψαλτάκης μίλησε την Τετάρτη για το θέμα στο Πρω1νό του ΑΝΤ1 και ανέφερε τα εξής:

«Φτάσαμε στον Άρειο Πάγο. Παρόλο που δικαιώθηκα στα δικαστήρια, είπα στη δικηγόρο να του δώσει το 50% (των δικαιωμάτων του τραγουδιού) γιατί αυτός το πήγε στην ΕΡΤ το τραγούδι. Αν τους το πήγαινα εγώ, θα το πετούσαν στα σκουπίδια - γιατί τους ξέρω» είπε ο συνθέτης, συμπληρώνοντας: «Δικάστηκε πρωτόδικα ότι το "My Number One" είναι του Μάνου Ψαλτάκη, πατέρας του τραγουδιού είναι ο Μάνος Ψαλτάκης. 20 χιλιάδες πρόστιμο στον Δάντη να με αποζημιώσει και 1000 ευρώ κάθε φορά που θα λέει ότι το τραγούδι είναι δικό του» και πρόσθεσε:

«Στον λόγο της τιμής μου στο λέω, από την αρχή το θέμα μου δεν ήταν τα χρήματα. Τον καιρό εκείνο, είχα πάει στο Fever πρώτο τραπέζι για να δω την Έλενα - δεν την ήξερα την κοπέλα. Ξέρεις τι είπε η Έλενα στη γυναίκα μου; Εγώ το λέω τώρα και ας βγει να πει ότι λέω ψέματα. Η Έλενα είχε πει: "Ξέρω την αλήθεια, αλλά δεν μπορώ να επέμβω"».

Ρεπορτάζ: Τζωρτζίνα Γιαννοπούλου

email: ggiannopoulou@star.gr

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Δάντης: «το “My Number One” είναι δικό μου»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top