ΣΑΛΟΣ με τραγούδι για την αυτοκτονία ενός ανάπηρου - τι απαντά η τραγουδίστρια!

Θύελλα αντιδράσεων για τους στίχους, που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα

​Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε ένα τραγούδι που παρουσιάστηκε σε διαγωνισμό της Κύπρου και μιλά για την αυτοκτονία ενός ανάπηρου νεαρού! Μέσω των social media, η ερμηνεύτρια απάντησε στις επικρίσεις.

Έντονες αντιδράσεις

Τον κακό χαμό προκάλεσε το «Η Ιστορία Του Σταμάτη», σε στίχους Σταύρου Μαυρέση και μουσική Νικόλα Μαυρέση, που ερμήνευσε η Αννίτα Κωνσταντίνου στον 22ο Διαγωνισμό Κυπριακού Τραγουδιού, που διοργάνωσε το ΡΙΚ, την περασμένη Παρασκευή.

Οι στίχοι βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και αναφέρουν πως ο Σταμάτης, γυρνώντας από τον πόλεμο, ενημέρωσε με γράμμα τους γονείς του ότι θα μείνει σε ένα φίλο του, αποκρύπτοντας το ότι είχε χάσει το πόδι και το χέρι του. Όταν οι γονείς ανακάλυψαν ότι το παιδί τους ήταν ανάπηρο, το απέρριψαν, με αποτέλεσμα ο Σταμάτης να αυτοκτονήσει!

«Βροχή» έπεσαν τα παράπονα, με αποτέλεσμα η κυπριακή Αρχή Ραδιοτηλεόρασης να στείλει επιστολή στο ΡΙΚ, επισημαίνοντας πως οι στίχοι θίγουν άτομα με ειδικές ανάγκες και περιγράφουν μία επικίνδυνη συμπεριφορά, η οποία μπορεί να βρει μιμητές.

Αντίδραση υπήρξε και από την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, με τον πρόεδρό της να δηλώνει πως είναι απαράδεκτο να προβάλλεται η απόρριψη των ατόμων με αναπηρίες και η κατάληξη σε αυτοκτονία.

Η απάντηση της τραγουδίστριας

Με μήνυμά της στη σελίδα της στο Facebook, η Αννίτα Κωνσταντίνου επεσήμανε ότι το τραγούδι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, προσθέτοντας ότι στόχος δεν είναι να παρακινήσει τους ανάπηρους στην αυτοκτονία, αλλά να δείξει ότι «πρέπει να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε τους ανθρώπους ΟΠΩΣ και να είναι ΟΤΙ και να τους συμβαίνει».

«Ο λόγος που επέλεξα να ερμηνεύσω αυτό το τραγούδι είναι για να περάσω το μήνυμα ότι πρέπει να αποδεχόμαστε τους ανθρώπους για την αναπηρία τους, για τις σεξουαλικές τους επιλογές και γενικότερα για τον τρόπο που επιλέγει ο καθένας να ζήσει τη ζωή του είτε πρόκειται για δική του επιλογή, είτε πρόκειται για κάτι που συνέβη και δεν το επέλεξε ο ίδιος», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η τραγουδίστρια.

Και, απαντώντας στα «πυρά» του προέδρου των παραπληγικών, η Αννίτα καταλήγει: «η δική μας ευχή είναι να βάλουμε το λιθαράκι μας ούτως ώστε να παροτρύνουμε όλους τους γονείς να στέκονται δίπλα από τα παιδιά τους ανεξάρτητα με το “τι θα πει ο κόσμος”... Όταν εντοπίζεται ένα πρόβλημα στην κοινωνία είναι καθήκον μας να συμβά��ουμε με τον δικό μας τρόπο για να προσπαθήσουμε να πάρουμε την κοινωνία μας μπροστά. Αν δεν προβάλεις ένα πρόβλημα πως είναι δυνατόν να βρεις την λύση του; Αποκρύπτοντας και αποσιωπώντας το; Αυτή και μόνο είναι η ειλικρινής μας πρόθεση μέσα από αυτό το τραγούδι, να παρακινήσουμε όλους τους γονείς και γενικότερα όλους τους ανθρώπους να στέκονται δίπλα από τους ανθρώπους που αγαπάνε ΟΠΟΙΑΣ φύσης και αν είναι το πρόβλημα τους».

Ακούστε στο βίντεο το επίμαχο τραγούδι!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top